Versnelling Van Het Starten Van Applicaties Inschakelen

Inhoudsopgave:

Versnelling Van Het Starten Van Applicaties Inschakelen
Versnelling Van Het Starten Van Applicaties Inschakelen

Video: Versnelling Van Het Starten Van Applicaties Inschakelen

Video: Versnelling Van Het Starten Van Applicaties Inschakelen
Video: 5 HIDDEN MERCEDES FEATURES TRICKS TIPS You Didn't Heard About! 2019 A CLASS 2024, Mei
Anonim

De taak om het opstarten van applicaties mogelijk te maken, behoort tot de categorie administratie. In het Windows XP-besturingssysteem kan het worden opgelost door standaardmiddelen van het systeem zelf en impliceert het geen betrokkenheid van extra software.

Versnelling van het starten van applicaties inschakelen
Versnelling van het starten van applicaties inschakelen

instructies:

Stap 1

Standaard zijn er twee werkingsmodi van het Windows XP-besturingssysteem: de ene is geoptimaliseerd voor achtergrondtoepassingen en -services en de tweede is om prioriteit te geven aan programma's die door de gebruiker zijn gestart. Om de gebruikte systeeminstellingen weer te geven, moet u het hoofdsysteemmenu oproepen door op de knop "Start" te klikken en naar het item "Configuratiescherm" te gaan. Vouw de link "Systeem" uit en ga naar het tabblad "Geavanceerd" in het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 2

Klik op de knop Prestatie-opties en bekijk de waarden van de systeeminstellingen. Alle applicaties zijn gecategoriseerd op prioriteitsniveau, dat de hoeveelheid CPU-tijd bepaalt die is toegestaan voor de geselecteerde applicatie en threadprioriteit.

Stap 3

Selecteer de vereiste prioriteitsklassen voor toepassingen: - realtime (maximaal); - hoog; - gemiddeld; - bijna nul. Discussieprioriteiten worden verdeeld volgens de volgende criteria: - tijdkritisch; - hoog; - bovengemiddeld; - gemiddeld; - onder het gemiddelde; - laag; - bijna nul.

Stap 4

Het wijzigen van de prioriteitsklasse van het programma kan worden uitgevoerd met behulp van het hulpprogramma voor taakbeheer. Ga naar het tabblad "Processen" en open het contextmenu van de geselecteerde toepassing door met de rechtermuisknop te klikken. Geef het item "Prioriteit" op en selecteer de waarde van de vereiste parameter.

Stap 5

Een alternatieve methode voor het wijzigen van de prioriteitsklasse van de gewenste toepassing is het creëren van een batchbestand met de vereiste parameter. Om dit te doen, gebruikt u de syntaxis start / prioriteit_klasse stationsnaam: full_path_to_executable_program. Houd er rekening mee dat het pad specifiek naar het.exe-bestand moet worden opgegeven, en niet de snelkoppeling.

Stap 6

Automatiseer deze procedure door een speciaal batchbestand aan te maken met de naam high.bat: echo offstart / high% 1 Plaats het gegenereerde bestand in de SendTo-directory van uw gebruikersprofiel en gebruik het contextmenu van het gewenste programma om met hoge prioriteit te starten.

Aanbevolen: