Een Bestandsserver Instellen

Inhoudsopgave:

Een Bestandsserver Instellen
Een Bestandsserver Instellen

Video: Een Bestandsserver Instellen

Video: Een Bestandsserver Instellen
Video: 5. How to set up file server in Windows server 2019 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel technologieën en methoden om bestanden over lokale en wereldwijde netwerken te distribueren. Op Windows hoeft u het alleen openbaar te maken zodat externe gebruikers gegevens uit lokale mappen kunnen ophalen. Maar deze benadering is niet zonder nadelen. Om bestanden veilig over het netwerk te distribueren en de toegang ertoe flexibel te regelen, is het daarom de moeite waard om een bestandsserver te installeren en te configureren.

Hoe een bestandsserver in te stellen
Hoe een bestandsserver in te stellen

Noodzakelijk

  • - geïnstalleerde IIS-server op Windows;
  • - beheerdersrechten.

instructies:

Stap 1

Start de IIS Server Management-invoegtoepassing. Ga naar het configuratiescherm door op de knop "Start" in de taakbalk op het bureaublad te klikken, het gedeelte "Instellingen" te markeren en vervolgens op het item "Configuratiescherm" te klikken. Zoek en open in het huidige venster de snelkoppeling "Beheer". Open vervolgens de snelkoppeling Internet Information Services.

Stap 2

Ga verder met het instellen van een bestandsserver. Vouw aan de linkerkant van het venster Internet Information Services het gedeelte (Lokale computer) uit en vervolgens het gedeelte FTP-sites. Markeer Standaard FTP-site. Selecteer Actie en Eigenschappen in het menu.

Stap 3

Configureer de basisparameters van de bestandsserver. Klik in het venster Eigenschappen: Standaard FTP-site op het tabblad FTP-site. Voer in de controlegroep "Identiteit" het IP-adres en de poort in waarop de server verbindingen moet accepteren. Geef in de elementengroep "Verbinding" de parameters op voor de beperkingen op het aantal verbindingen en de time-outlimiet voor verbindingen. Schakel het selectievakje "Log bijhouden" in en selecteer de indeling ervan als u gedetailleerde informatie over de acties die door gebruikers worden uitgevoerd in het systeemlogboek wilt opslaan.

Stap 4

Configureer de instellingen voor toegang tot de bestandsserver. Schakel over naar het tabblad 'Beveiligde accounts'. Schakel het selectievakje "Anonieme verbindingen toestaan" in, geef de naam van de onbevoegde lokale gebruiker op en, indien nodig, zijn wachtwoord als u anoniem toegang wilt hebben tot de server. Configureer de lijst met FTP-site-operators op hetzelfde tabblad.

Stap 5

Geef de sms-berichten op die de server verzendt wanneer zich verschillende situaties voordoen. Schakel over naar het tabblad 'Berichten'. Vul de velden "Titel", "Begroeting", "Afsluiten", "Maximum aantal verbindingen" in.

Stap 6

Geef de map op die de hoofdmap zal zijn in de servermapstructuur. Schakel over naar het tabblad "Home Directory". Selecteer de optie "Directory van deze computer". Geef in de groep besturingselementen "FTP-sitemap" in het tekstvak "Lokaal pad" het volledige pad naar de doelmap op of klik op de knop "Bladeren" en selecteer de map in het dialoogvenster dat verschijnt. Stel de optie "Lezen" in als u moet externe gebruikers toestaan om bestanden van de server te downloaden. Stel de optie "Schrijven" in zodat externe gebruikers bestanden naar de server kunnen posten. Activeer of deactiveer de optie "Logging" om informatie over gebruikersacties op te slaan. Klik OK.

Stap 7

Voeg indien nodig virtuele mappen toe aan de mapstructuur van de server. Klik met de rechtermuisknop op het item "Standaard FTP-site" in het linkerdeelvenster. Selecteer in het menu de items "Maken" en "Virtuele map …". Volg de instructies in de wizard.

Stap 8

Configureer indien nodig toegangsrechten tot de aangemaakte virtuele mappen. Klik met de rechtermuisknop op het item dat overeenkomt met een van de virtuele mappen. Selecteer in het contextmenu "Alle taken" en "Toestemmingswizard …". Volg de instructies in de weergegeven wizard.

Aanbevolen: