Hoe Gevaarlijk Een Computervirus Kan Zijn

Inhoudsopgave:

Hoe Gevaarlijk Een Computervirus Kan Zijn
Hoe Gevaarlijk Een Computervirus Kan Zijn

Video: Hoe Gevaarlijk Een Computervirus Kan Zijn

Video: Hoe Gevaarlijk Een Computervirus Kan Zijn
Video: 5 of the Worst Computer Viruses Ever 2024, April
Anonim

Computervirussen en hun aanpassingen verschijnen elke dag in tientallen en zelfs honderden. Elk nieuw virus wordt intelligenter en gevaarlijker dan zijn voorganger. De mate van schade die dergelijke indringers kunnen veroorzaken, groeit ook. Tegenwoordig dreigen virussen niet alleen de goede werking van uw computer te bederven, maar ook uw persoonlijke gegevens te stelen!

Hoe gevaarlijk een computervirus kan zijn
Hoe gevaarlijk een computervirus kan zijn

instructies:

Stap 1

Of u nu e-wallets gebruikt om rekeningen te betalen of zakelijke onderhandelingen voert via e-mail, u moet op uw hoede zijn voor spyware. Deze kwaadaardige programma's komen meestal de computer binnen als onderdeel van andere nuttige software die cybercriminelen infecteren. Het virus registreert al uw acties, inclusief het invoeren van wachtwoorden. Vervolgens stuurt de spyware de ontvangen gegevens via uw internetverbinding naar de eigenaar. Het resultaat van dit type virus is het stelen van al uw persoonlijke gegevens en toegangswachtwoorden.

Stap 2

Een ander type virus zijn de zogenaamde Trojaanse paarden. Ze zijn gevaarlijk omdat ze zich vermommen als standaard-, nuttige of amusementsprogramma's en zelfs als informatieve berichten van het systeem. Maar zodra de gebruiker zo'n virus activeert, zal het zich snel gaan vermenigvuldigen en steeds meer bestanden en documenten infecteren. Trojaanse paarden zijn meestal niet gericht op het stelen van informatie van een computer, maar op het vernietigen ervan. Bovendien zijn veel van dit type virussen frauduleuze berichtbanners die aanbieden om een sms-bericht te sturen of een bepaald bedrag te investeren in een lucratief piramidespel. Een onzorgvuldige gebruiker kan een fraude niet herkennen en een serieus bedrag geven. Bovendien zal hij het volledig bewust doen, met zijn eigen handen, en er zal niemand iets te verwijten zijn.

Stap 3

De computervirusindustrie ontwikkelt zich actief en wint met grote sprongen aan kracht. Zelfs met een goede antivirus kun je niet 100% veilig zijn. Sluwe bedreigingen combineren steeds meer verschillende soorten virussen tegelijk. Ze verspreiden zich met de snelheid van wormen, controleren uw acties zoals spionnen, beschadigen bestanden en informatie op uw computer zoals Trojaanse paarden en verwijderen zichzelf vervolgens van het systeem. En dit alles gebeurt nog voordat uw antivirusprogramma tijd heeft om te gaan werken.

Stap 4

Moderne virussen kunnen computergeheugen "opeten", het systeem vertragen, de goede werking van sommige programma's verstoren, persoonlijke gegevens stelen en toegang krijgen tot wachtwoorden, u proberen te misleiden met frauduleuze berichten of belangrijke documenten vernietigen. Neem daarom onmiddellijk contact op met een specialist als het u lijkt dat er een virus in het systeem is verschenen!

Stap 5

Onthoud dat een computervirus een technicus niet volledig kan storen of zijn kwaadaardige code kan uitvoeren wanneer de computer is uitgeschakeld. En het belangrijkste is dat elk computervirus kan worden verwijderd.

Aanbevolen: