Hoe Een Computervirus Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computervirus Te Verwijderen
Hoe Een Computervirus Te Verwijderen

Video: Hoe Een Computervirus Te Verwijderen

Video: Hoe Een Computervirus Te Verwijderen
Video: How to Remove Viruses From Your Computer 2024, April
Anonim

Niemand is veilig voor een virus dat op een computer terechtkomt. Vroeg of laat krijgen alle gebruikers te maken met het probleem om het van de computer te verwijderen. Dit geldt vooral voor degenen die te onvoorzichtig zijn en geen antivirussoftware installeren. Preventie in de vorm van antivirus is natuurlijk beter, maar als er al een virus op je pc is verschenen, dan is het belangrijk om op tijd op het probleem te reageren en het te verwijderen. In dit geval zijn de gevolgen voor uw besturingssysteem minimaal.

Hoe een computervirus te verwijderen
Hoe een computervirus te verwijderen

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - ESET NOD32 Antivirus 4.

instructies:

Stap 1

Vervolgens beschrijven we de procedure voor het verwijderen van een virus met behulp van het antivirusprogramma ESET NOD32 Antivirus 4. Het programma kan worden gedownload van de officiële website van ESET. De triviale termijn voor het gebruik van een antivirus is één maand. Daarna kunt u, als u dat wilt, het programma kopen. Installeer na het downloaden de antivirus op uw computer.

Stap 2

Voer het programma uit. Selecteer in het hoofdmenu "Scannen" en vervolgens - "Aangepaste scan". Selecteer "Mijn computer" als scandoel. Als u wilt dat het virus automatisch wordt verwijderd tijdens het scanproces, schakelt u het selectievakje naast de regel "Scannen zonder opschonen" uit.

Stap 3

Klik na het selecteren van uw opties op Scannen. De computerscanprocedure begint. De tijd die nodig is voor een volledige computerscan hangt af van de hoeveelheid informatie die op de harde schijf staat (de procedure is in de regel vrij lang).

Stap 4

Nadat het scannen is voltooid, verschijnt er een rapport. Als je gekozen hebt voor automatisch opschonen van virussen, dan worden ze allemaal gewoon verwijderd tijdens het scanproces. Als u ervoor kiest om te scannen zonder op te schonen, kunt u de lijst met gevonden virussen in het scanlogboek zien. Om een virus te verwijderen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u vervolgens "Verwijderen" in het menu.

Stap 5

Als u weet op welke harde schijfpartitie het virus zich bevindt, hoeft u niet de hele computer te scannen. Klik met de rechtermuisknop op het gewenste onderdeel. Selecteer vervolgens "Opschonen met ESET NOD32 Antivirus 4" in het contextmenu. Het virus wordt gevonden en automatisch van uw computer verwijderd.

Stap 6

Als je op veilig wilt spelen (wat als je degene vindt die je nodig hebt tussen de geïnfecteerde bestanden die zijn gevonden), kun je eerst virussen vinden en ze vervolgens verwijderen. Om dit te doen, selecteert u "Geavanceerde functies" in het contextmenu en vervolgens "Bestanden scannen". Na het scannen kunt u een lijst met geïnfecteerde bestanden in het venster zien en, indien nodig, verwijderen.

Aanbevolen: