Hoe Computers Te Netwerken

Inhoudsopgave:

Hoe Computers Te Netwerken
Hoe Computers Te Netwerken

Video: Hoe Computers Te Netwerken

Video: Hoe Computers Te Netwerken
Video: Informatica - Netwerken 2024, Mei
Anonim

Door computers op een netwerk aan te sluiten, kunt u het probleem van voortdurend toegang tot gedeelde bestanden oplossen, kunt u gezamenlijk verbinding maken met internet, games uitvoeren via het netwerk en vele andere mogelijkheden openen. Netwerken vereist geen grote financiële kosten en vereist geen hulp van hooggekwalificeerde specialisten.

Hoe computers te netwerken
Hoe computers te netwerken

Noodzakelijk

Om een netwerk te maken heb je een UTP-kabel ("Twisted Pair"), een schakelaar ("Switch"), RJ-45-connectoren, een apparaat voor het krimpen van de connectoren nodig

instructies:

Stap 1

Kies een plaats om de schakelaar te installeren. Houd er rekening mee dat er vanaf elke computer een kabel naartoe gaat, dus het is handig om deze ergens in het midden van het toekomstige netwerk te plaatsen. Leid de kabels van de computers naar de switch. Laat een beetje (ongeveer een halve meter) kabels in de buurt van de computers voor het geval u de systeemeenheid een beetje moet verplaatsen.

Stap 2

Knip anderhalve tot twee centimeter isolatie op de hoofdkabel af. U hoeft de kleine gekleurde draden niet te strippen! Rangschik de kleine draden op kleur in de volgende volgorde: "BO, O, BZ, S, BS, S, BK, K". Waar "O" oranje betekent, "C" - blauw, "K" - bruin. De letter "B" betekent dat het een witte kabel is met strepen in de kleur van de tweede letter. Schuif de connector over de kabel. Zorg ervoor dat elke draad in zijn eigen connectorgeleider valt! Steek de connector met de kabel in de crimper en knijp deze stevig vast. Herhaal de handeling voor alle uiteinden van de kabel.

Stap 3

Sluit de switch aan op alle computers. De lampjes op de schakelaar wanneer de computers zijn ingeschakeld, geven aan dat er een verbinding tot stand is gebracht. Als bij het aansluiten van een computer het lipje op de schakelaar niet oplicht, moet u de connectoren doorknippen en de andere opnieuw installeren.

Stap 4

Nu moet u uw systeem configureren voor een gedeeld netwerk. Open "Configuratiescherm" en selecteer "Netwerkverbindingen". Klik in het geopende venster met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Local Area Connection". Verbindingseigenschappen openen. Dubbelklik in de lijst met gebruikte componenten op "Local Area Connection". Wijs het netmasker "255.255.255.0" toe aan alle computers. IP-adressen moeten worden toegewezen als "192.168.1.1", "192.168.1.2", "192.168.1.3" enzovoort voor alle computers in het netwerk.

Wijs één gemeenschappelijke werkgroep toe voor alle computers. Open het Configuratiescherm en start de snelkoppeling "Systeem". Geef op het tabblad Computernaam de computers een naam en wijs één groep toe aan alle, zoals werkgroep.

Aanbevolen: