Hoe Systeembestanden Over Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Systeembestanden Over Te Zetten
Hoe Systeembestanden Over Te Zetten

Video: Hoe Systeembestanden Over Te Zetten

Video: Hoe Systeembestanden Over Te Zetten
Video: Systeemkopie van Windows 10: Opnieuw installeren via systeemherstelschijf of USB 2024, Mei
Anonim

Door de bestanden van het besturingssysteem te kopiëren, kunt u later een andere harde schijf gebruiken om deze op te starten. Soms wordt deze methode ook gebruikt om een soort Windows back-up te maken.

Hoe systeembestanden over te zetten
Hoe systeembestanden over te zetten

Noodzakelijk

  • - Totale bevelhebber;
  • - Partitiemanager.

instructies:

Stap 1

Als u bestanden wilt kopiëren van een besturingssysteem dat momenteel niet wordt gebruikt, gebruikt u het programma Total Commander. Opgemerkt moet worden dat deze methode van toepassing is als u de harde schijf op een andere computer kunt aansluiten. Het belangrijkste is om de bestanden van het systeem te kopiëren die niet bij het proces zijn betrokken.

Stap 2

Open het Total Commander-programma. Selecteer in een van de vensters de lokale schijf waarop Windows is geïnstalleerd, waarvan de bestanden worden verplaatst of gekopieerd. Selecteer in een ander venster de partitie van de harde schijf waarnaar de gegevens worden gekopieerd.

Stap 3

Activeer de weergave van verborgen en systeembestanden. Markeer de volgende mappen in het eerste venster: Documenten en instellingen, Programmabestanden, Windows en Gebruikers. Zorg ervoor dat u alle bestanden markeert die zich in de hoofdmap van de systeempartitie bevinden.

Stap 4

Druk op de F6-toets en bevestig de start van het gegevensoverdrachtproces. Klik meerdere keren op de knop Ja op alles om de overdracht van systeembestanden te bevestigen.

Stap 5

Als u geen ander besturingssysteem kunt gebruiken, installeer dan het programma Partition Manager. Start uw computer opnieuw op nadat u het hulpprogramma hebt geïnstalleerd en voer het uit. Open het menu "Wizards" en selecteer "Sectie kopiëren". Klik op de knop Volgende en selecteer het lokale station dat u wilt kopiëren. Klik nogmaals op de knop Volgende.

Stap 6

Geef de opslaglocatie op voor de kopie van de systeempartitie. Om dit te doen, moet u het niet-toegewezen gebied van de harde schijf gebruiken. Selecteer de grootte van de nieuwe partitie die moet worden gebruikt om de kopie op te slaan.

Stap 7

Klik op de knoppen Volgende en Voltooien. Ga naar het hoofdmenu van het programma en klik op de knop "Apply pending changes". Bevestig het herstarten van de computer wanneer het juiste venster verschijnt.

Stap 8

Wacht tot het programma is voltooid, dat zal doorgaan in DOS-modus. Zorg ervoor dat u een kopie van de geselecteerde schijf op het opgegeven medium hebt.

Aanbevolen: