Hoe Het Programma Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Programma Te Verwijderen?
Hoe Het Programma Te Verwijderen?

Video: Hoe Het Programma Te Verwijderen?

Video: Hoe Het Programma Te Verwijderen?
Video: Hoe programma's / apps op Windows 10 te verwijderen 2024, Mei
Anonim

Heel vaak beginnen sommige programma's die in het besturingssysteem worden uitgevoerd met fouten te werken, vertragen en bevriezen. Tegelijkertijd reageren ze ook niet meer op enige activiteit van de gebruiker, zodat het onmogelijk wordt om het programma uit te schakelen en opnieuw te starten. Er is echter een uitweg uit de beschreven situatie. Om dit te doen, moet u het programma met geweld uit het systeemgeheugen verwijderen.

Hoe het programma te verwijderen?
Hoe het programma te verwijderen?

instructies:

Stap 1

Om te forceren dat een programma uit het geheugen wordt verwijderd, moet u een Windows-systeemtoepassing uitvoeren met de naam Taakbeheer. Om dit te doen, drukt u tegelijkertijd op drie toetsen op het toetsenbord: Ctrl, alt="Image" en Delete. Wat er vervolgens gebeurt, hangt af van de versie van uw Windows-besturingssysteem.

Stap 2

In Windows Vista ziet u een scherm met beschikbare opdrachten voor uw computer. Onder hen zijn commando's zoals "Blokkeren", "Gebruiker wijzigen", "Uitloggen" en andere. Zoek en selecteer de opdracht "Taakbeheer starten". Er gaat een nieuw venster voor je open. Als u Windows XP gebruikt, wordt het venster Taakbeheer onmiddellijk geopend nadat u op Ctrl-Alt-Delete hebt gedrukt, zonder tussentijdse selectie van andere opties.

Stap 3

In dit venster ziet u verschillende tabbladen. De belangrijkste tabbladen voor het uitladen van een programma zijn Applicaties en Processen. Zoek op het tabblad Toepassingen in de kolom Taken het vastgelopen programma op naam. Vaak staat er in dit geval een inscriptie "(Reageert niet)" ernaast. Selecteer deze met de muisaanwijzer en klik onderaan het venster op de knop "Taak beëindigen".

Stap 4

Als het programma op geen enkele manier reageert, ga dan naar het tabblad "Processen". Hierop ziet u meer informatie over het draaien van applicaties, inclusief de mate van processorbelasting en de hoeveelheid gebruikt geheugen. De namen van de actieve processen verschillen echter van de naam van het opgehangen toepassingsprogramma, omdat het systeem het proces begrijpt als een uitvoerbaar bestand met de extensie *.exe. Om het programma te verwijderen, zoekt u de systeemnaam van het hoofdbestand waarmee het programma zelf wordt gestart en klikt u met de muis op de knop "Proces beëindigen" onder aan het venster.

Aanbevolen: