Externe Toegang Tot Een Computer Instellen

Inhoudsopgave:

Externe Toegang Tot Een Computer Instellen
Externe Toegang Tot Een Computer Instellen
Anonim

Vaak vereist het opzetten van een thuisserver die niet is aangesloten op een aparte monitor bijvoorbeeld externe toegang. Tools voor dergelijke toegang voor het Windows-besturingssysteem zijn al lang geïmplementeerd en zijn voor iedereen beschikbaar.

Externe toegang tot een computer instellen
Externe toegang tot een computer instellen

instructies:

Stap 1

Allereerst kunt u een standaard Windows-tool gebruiken genaamd "Remote Desktop". De tool is functioneel genoeg, maar niet zonder nadelen, dus het verdient de voorkeur om het populaire Radmin-programma te gebruiken.

Stap 2

Installeer het radmin-serverprogramma op de te beheren computer en radmin-client op de manager.

Stap 3

Configureer de serverkant van het programma om ervoor te zorgen dat alleen de clients die u toestaat er toegang toe hebben. Dit kan door een inlogwachtwoord en het ingebouwde IP-adresfilter in te stellen. Vergeet ook niet om het programma toe te voegen aan uw firewall-uitzonderingen en zorg ervoor dat het automatisch wordt geladen wanneer het systeem opstart.

Stap 4

Maak in het clientgedeelte een nieuwe verbinding, waarin u het IP-adres van de "gesponsorde" computer specificeert. Wanneer u nu op het verbindingspictogram klikt, zal het programma om een wachtwoord vragen en u verbinden met een externe computer, die u naar eigen goeddunken kunt bedienen.

Aanbevolen: