Clusters Herstellen

Inhoudsopgave:

Clusters Herstellen
Clusters Herstellen

Video: Clusters Herstellen

Video: Clusters Herstellen
Video: СофТы: как развернуть и настроить кластер Windows Server 2016 Failover Clustering, ч.01 2024, Mei
Anonim

Slechte sectoren verschijnen op de harde schijf, voornamelijk als gevolg van stroompieken, defecte verbindingskabels en ook vanwege een ingebouwd defect. Test regelmatig harde schijven en herstel clusters op tijd om gegevensverlies en apparaatstoringen te voorkomen.

Clusters herstellen
Clusters herstellen

Noodzakelijk

installatieschijf met Windows

instructies:

Stap 1

Start uw computer op vanaf de LiveCD, die programma's bevat voor het testen van harde schijven. Voor het testen van de harde schijf is het Victoria-programma geschikt voor u, voor herstel - HDDRegenerator. Stel de opstartprioriteit in het BIOS in of open het mediamenu bij het opstarten van de computer.

Stap 2

Voer het Victoria-programma uit. Deze software is standaard te vinden op veel installatiedistributies van het besturingssysteem. Initialiseer de harde schijf door een kanaal te selecteren en op F2 te drukken. Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de indicatie van de status van de harde schijf S. M. A. R. T., die het programma weergeeft. Begin met het scannen van het oppervlak van de harde schijf door op F4 te drukken.

Stap 3

Onthoud de locatie van de slechte sectoren. Winchester wordt vanaf het begin gescand, zodat u op tijd kunt navigeren. Nadat u het programma hebt voltooid, voert u HDDRegenerator uit. Begin met scannen en herstellen (HDDRegenerator zal onmiddellijk herstellen), na het specificeren van het sectornummer van waaruit u het proces wilt starten. Nadat het programma is voltooid, controleert u het aantal gedetecteerde en herstelde beschadigde sectoren. Als u niet bekend bent met deze software, lees dan de bijbehorende instructies op internet.

Stap 4

Alleen HDDRegenerator kan worden gebruikt, maar het is tijdrovend. Het scannen van een harde schijf van 250 gigabyte kan een halve dag duren. Het is handiger om de plaats van het begin van de scan aan te geven, nadat u de geschatte locatie van de eerste slechte sector hebt geleerd met behulp van het Victoria-programma. Over het algemeen kunnen we stellen dat het vrij moeilijk is om clusters te herstellen, aangezien er verschillende soorten software moeten worden gebruikt, waarvoor managementvaardigheden nodig zijn.

Aanbevolen: