Hoe U Uw Eigen Lijntype Maakt In AutoCAD

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Eigen Lijntype Maakt In AutoCAD
Hoe U Uw Eigen Lijntype Maakt In AutoCAD

Video: Hoe U Uw Eigen Lijntype Maakt In AutoCAD

Video: Hoe U Uw Eigen Lijntype Maakt In AutoCAD
Video: Nederlandse tutorial Autocad basis comando's deel 1 (draw) 2024, Mei
Anonim

Line is een van de meest voorkomende en populaire grafische eigenschappen in Autocad. Ontwikkelaars gebruiken verschillende soorten bij het maken van tekeningen: gestippeld, dun, dik en vele andere, bijvoorbeeld, inclusief letters.

Hoe u uw eigen lijntype maakt in AutoCAD
Hoe u uw eigen lijntype maakt in AutoCAD

instructies:

Stap 1

Zoek bestanden met de extensie *.lin in de map met de geïnstalleerde AutoCAD-toepassing. Ze beschrijven gewoon alle soorten lijnen die in het programma worden gebruikt. Er kunnen verschillende soorten regels in één bestand zijn. Het programma laadt gegevens uit bestanden met behulp van een browser. De standaard lijnensets van AutoCAD bevinden zich in twee bestanden: acadiso.lin, acad.lin.

Stap 2

U kunt een nieuw regeltype aan een van deze bestanden toevoegen, maar u kunt dit beter niet doen, omdat ze kunnen worden overschreven in het geval van een systeemstoring of herinstallatie. Bewaar de door jou ontworpen regels van de auteur in aparte bestanden, opgeslagen in andere mappen. Het wordt niet aanbevolen om uw eigen AutoCAD-regels op de systeemschijf op te slaan, het is beter om een andere schijfpartitie te gebruiken.

Stap 3

Start Kladblok of een andere teksteditor om uw eigen lijntype te maken. U wilt bijvoorbeeld uw eigen lijn voor AutoCAD maken, bestaande uit een reeks punten, spaties en streepjes. Selecteer hiervoor een fragment dat wordt herhaald bij het tekenen van een lijn, d.w.z. wat basaal is.

Stap 4

Bepaal vervolgens de afmetingen van de samenstellende delen van het fragment. Bij gebruik in de toekomst wordt het herhaald tot de gewenste lengte. Als uw regel er bijvoorbeeld uitziet als -. … -., dan moet het uit de volgende reeks tekens bestaan: streepje van eenheidslengte, spatie van eenheidslengte, punt, spatie van eenheidslengte, punt, spatie van eenheidslengte.

Stap 5

Beschrijf vervolgens de code om het regelbestand te maken. * "Lijnnaam", "Lijnbeschrijving", A (lijnelement), dan X1 … XN (de componenten van het nieuwe lijntype worden gescheiden door komma's weergegeven). Geef bij gebruik van een streek de lengte op (positief getal); als u een spatie gebruikt, geef dan ook de lengte op, maar als een negatief getal. Geef nul op om een punt in de lijn op te nemen. U kunt dus de code van het volgende type krijgen * Mynewline, Line type example A, 1, -1, 0, -1, 0, -1.

Aanbevolen: