Hoe Maak Je Een Foto In Zwart-wit In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto In Zwart-wit In Photoshop
Hoe Maak Je Een Foto In Zwart-wit In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Foto In Zwart-wit In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Foto In Zwart-wit In Photoshop
Video: Hoe maak je foto's zwart wit in Photoshop | Tutorial 2024, Mei
Anonim

Soms wil je jezelf in de rol van deelnemer in vervlogen tijden voelen, bijvoorbeeld het tijdperk van de geboorte van cinema en de drooglegging in de Verenigde Staten. Adobe Photoshop helpt je om een noir-sfeer toe te voegen aan al je foto's.

Hoe maak je een foto in zwart-wit in Photoshop
Hoe maak je een foto in zwart-wit in Photoshop

Noodzakelijk

Russische versie van Adobe Photoshop CS5

instructies:

Stap 1

Open het programma en klik op het menu-item "Bestand", vervolgens op "Openen" (of gebruik de sneltoetsen Ctrl + O), selecteer de gewenste foto in de verkenner en klik op "Openen".

Stap 2

Zoek het paneel "Lagen" (zo niet, klik op de F7-toetscombinatie), standaard bevindt het zich rechtsonder in het programma. Op dit moment is er maar één laag: de achtergrond. Er zijn verschillende knoppen aan de onderkant van het paneel. Klik op "Maak een nieuwe aanpassingslaag of opvullaag", deze knop wordt weergegeven als een cirkel, waarvan de ene kant zwart is geverfd en de andere wit. In het venster dat verschijnt, klikt u op "Kleur achtergrond / Verzadiging" Er verschijnt een andere laag in de lijst met lagen en tegelijkertijd wordt een nieuw venster geopend. Zoek de schuifregelaar Verzadiging en schuif deze helemaal naar links. U kunt ook het veld voor gegevensinvoer gebruiken en daar "-100" invoeren. De foto krijgt zwart-wit tinten.

Stap 3

Er verschijnt een andere laag in de lijst met lagen en tegelijkertijd wordt een nieuw venster geopend. Zoek de schuifregelaar Verzadiging en schuif deze helemaal naar links. U kunt ook het veld voor gegevensinvoer gebruiken en daar "-100" invoeren. De foto krijgt zwart-wit tinten.

Stap 4

Om het resultaat op te slaan, klikt u op het menu-item "Bestand" en vervolgens op "Opslaan als" (u kunt ook de toetsen Ctrl + Shift + S gebruiken om dit menu op te roepen). Definieer in het venster dat verschijnt het pad voor het toekomstige bestand, voer in het veld "Bestandsnaam" de naam in en geef in het veld "Type bestanden" het vereiste formaat op. Als je een direct resultaat nodig hebt dat op een blog, sociaal netwerk, forum, website kan worden geplaatst, kies dan voor Jpeg. Als u van plan bent verder te werken met de instellingen die in het document zijn gemaakt, kiest u Psd, de indeling van het Adobe Photoshop-programma. Nadat u de instellingen heeft bepaald, klikt u op "Opslaan".

Aanbevolen: