Hoe Een Masker In Photoshop Met Zwart Te Vullen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Masker In Photoshop Met Zwart Te Vullen
Hoe Een Masker In Photoshop Met Zwart Te Vullen

Video: Hoe Een Masker In Photoshop Met Zwart Te Vullen

Video: Hoe Een Masker In Photoshop Met Zwart Te Vullen
Video: Photoshop CC | Masker maken van foto in Aanpassingslaag (Dutch) 2024, April
Anonim

Het gebruik van laagmaskers in Photoshop kan in verschillende situaties handig zijn, bijvoorbeeld bij het vervangen van vergelijkbare elementen. Laten we zeggen menselijke gezichten. Helemaal aan het begin van het werk moet je het masker echter zwart schilderen, d.w.z. ondoorzichtig maken.

Hoe een masker in Photoshop met zwart te vullen
Hoe een masker in Photoshop met zwart te vullen

Noodzakelijk

Russified versie van Adobe Photoshop CS5

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop en open er een afbeelding in: Bestand> Openen> selecteer Bestand> Openen.

Stap 2

Zoek in de rechterbenedenhoek van het programma het venster "Lagen" (als het er niet is, druk op F7), selecteer het tabblad "Lagen" erin en dubbelklik op de achtergrond. Klik in het venster dat verschijnt meteen op "OK". Dit zal de achtergrond veranderen in een laag genaamd "Laag 0". Je kunt het een wat meer sonore naam geven, maar in ons geval is dat niet zo belangrijk.

Stap 3

Klik op de knop Laagmasker toevoegen onder aan het tabblad Lagen, weergegeven als een vierkant met een cirkel in het midden. Naast de afbeelding "Laag 0" zal het embleem van het laagmasker verschijnen als een witte rechthoek. Schakelen tussen de laag zelf en het masker wordt uitgevoerd met een simpele klik en het actieve element wordt omlijst door een klein frame.

Stap 4

Zorg ervoor dat het laagmasker actief is en druk op Ctrl + Backspace. U vult dus het masker, dat momenteel de voorgrond van het document is, voorwaardelijk zwart, maar het werkgebied wordt geverfd met een achtergrondgaas. Als u het masker wilt deactiveren, klikt u met de rechtermuisknop op het embleem en klikt u in het menu dat verschijnt op "Laagmasker uitschakelen".

Stap 5

Om het masker een specifieke vorm te geven, selecteert u het gereedschap Penseel en schildert u over het gewenste gebied. De standaardvulkleur is ingesteld op wit, maar als u blauw, rood, groen, enzovoort kiest, verandert deze in een van de grijstinten en dit heeft op zijn beurt invloed op de transparantie van de maskerweergave.

Stap 6

Er kunnen twee hulpmiddelen worden gebruikt om het masker weer ondoorzichtig te maken. De eerste is een penseel, maar stel de vulkleur in op zwart. De tweede is "Gum" (sneltoets - Latin E, schakelen tussen aangrenzende tools - Shift + E).

Stap 7

Om de vruchten van je werk op te slaan, klik je op Bestand> Opslaan als> selecteer een pad, selecteer het bestandstype JPEG (als dit het eindresultaat is) of PSD (als je nog steeds van plan bent aan dit project te werken)> Opslaan in het veld.

Aanbevolen: