Hoe Een Programma Te Automatiseren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Programma Te Automatiseren
Hoe Een Programma Te Automatiseren

Video: Hoe Een Programma Te Automatiseren

Video: Hoe Een Programma Te Automatiseren
Video: Hoe je gebruikersbeheer efficiënter en veiliger maakt door de processen te automatiseren 2024, April
Anonim

De mensheid heeft er altijd naar gestreefd en streeft ernaar om een gemakkelijk leven voor zichzelf te verzekeren door vervelende processen van hetzelfde type te automatiseren, en de computer is daarop geen uitzondering. Het automatiseren van het applicatie-installatieprogramma en Windows is de droom van elke gebruiker of netwerkbeheerder.

Hoe een programma te automatiseren
Hoe een programma te automatiseren

Noodzakelijk

MultiSet-programma

instructies:

Stap 1

Voordat u het pakket maakt, moet u ervoor zorgen dat de software waarvoor u het pakket maakt, niet op uw computer aanwezig is. Dit is nodig om mogelijke fouten uit te sluiten. Als deze software op uw computer is geïnstalleerd, verwijdert u deze via het bedieningspaneel of met behulp van de ingebouwde firmware in de software.

Stap 2

Nadat u zeker weet dat de software die u zoekt niet op uw computer aanwezig is, kopieert u de distributie naar een map op uw harde schijf. Start het MultiSet-programma en klik op de knop "Nieuw pakket". Hier zal het programma aanbieden om het pakket een naam te geven, het pad naar het opstartbestand van de installatie op te geven en een categorie voor het pakket te selecteren.

Stap 3

Nadat u de door het programma voorgestelde wijzigingen hebt aangebracht, start u het programma voor uitvoering. Er verschijnt een waarschuwing over het uitschakelen van antivirusbescherming en firewall. Schakel ze uit, omdat ze alle bestanden controleren en we geen extra invoer in het script nodig hebben. Als er tijdens het maken van het pakket een fout in het script is opgetreden, corrigeert u dit op het tabblad "Script" in het venster "Pakketeigenschappen".

Stap 4

Het pakket is met succes geregistreerd en u kunt het zien in een specifieke categorie van pakketten of door op het pictogram "Alle pakketten" te klikken. Alle opgenomen bestanden met de extensie *.mst kunnen worden gecontroleerd. Gebruik hiervoor een virtuele machine, bijvoorbeeld Oracle VM VirtualBox. Bij het testen zult u hoogstwaarschijnlijk het pad naar de uitvoerbare bestanden moeten aanpassen.

Stap 5

Vervolgens zal het programma u vragen om een opstartbare schijf te maken. Maak het met programma's of met Windows, of je kunt het zelfs meteen met programma's en Windows maken. Brand de resulterende ISO-image op een cd of dvd en gebruik deze voor de daaropvolgende automatische installatie. Houd er rekening mee dat u de productcode, naam, organisatie en regionale instellingen niet hoeft in te voeren, zoals u zult doen bij het maken van de opstartschijfkopie.

Aanbevolen: