Document Openen

Inhoudsopgave:

Document Openen
Document Openen

Video: Document Openen

Video: Document Openen
Video: Office: Word, een nieuw document openen 2024, Mei
Anonim

DOC is een formaat voor het opslaan van tekstinformatie. Aanvankelijk was dit formaat bedoeld voor gebruik bij het werken in de Microsoft Office (Word)-programmasuite, maar na verloop van tijd werd het openen van bestanden met deze extensie mogelijk met behulp van toepassingen van derden.

Document openen
Document openen

Noodzakelijk

programma voor het bewerken van DOC

instructies:

Stap 1

DOC-ondersteuning in Microsoft Office is vanaf het begin geïmplementeerd. Dit formaat is het belangrijkste voor alle versies van het Word-programma in het pakket tot aan Office 2007, waarin de introductie van de meer populaire DOCX-extensie werd uitgevoerd. Het bijgewerkte formaat is een uitgebreide versie van de DOC-standaard met XML-ondersteuning.

Stap 2

Elke tot nu toe uitgebrachte versie van Microsoft Word kan echter zonder problemen DOC-bestanden openen en bewerken. Om met bestanden te werken, kunt u de Microsoft Office-suite kopen, die in bijna elke computerwinkel wordt verkocht. U kunt ook online winkelen op de officiële website van Microsoft.

Stap 3

In tegenstelling tot Microsoft Word is DOC Viewer een gratis downloadbaar programma op internet. De applicatie heeft minder tools dan Word biedt. Een van de voordelen van DOC Viewer is de snelheid van werken, die geschikt is voor snelle kennismaking en bewerking van de benodigde documenten.

Stap 4

Met de applicatie kunt u ook pagina's afdrukken, waardoor het programma functioneel genoeg is voor dagelijks gebruik zonder het gebruik van extra tools die beschikbaar zijn in Word.

Stap 5

Libre Office is een soortgelijk pakket als Microsoft Office. Libre Office-programma's zijn gratis en het scala aan functies in de applicaties is breed genoeg. De applicatie kan werken met Windows-lettertypen, tekst bewerken, interactieve elementen invoegen en heeft basismacro-ondersteuning.

Stap 6

Libre Office Writer is een programma dat is ontworpen om het equivalent van Word te zijn. Naast DOC kunt u met Libre Office werken met zijn eigen formaten (bijvoorbeeld ODT), die vaak worden aangetroffen in besturingssystemen van de Linux-familie. Recente versies van Writer ondersteunen ook DOCX.

Stap 7

Er zijn ook verschillende programma's voor het bewerken van DOC-documenten met mobiele apparaten. Android heeft bijvoorbeeld Documents To Go. QuickOffice kan multiplatform genoemd worden (Android, iOS en Windows Phone). Het programma is een krachtig hulpmiddel voor het bewerken van documenten en stelt u in staat niet alleen DOC-bestanden te openen, maar ook DOCX-bestanden. Voor Windows Phone-apparaten is er een ingebouwd Office-programma waarmee u standaard DOC's kunt openen en ermee kunt werken.

Aanbevolen: