Hoe Een Rtf-document Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Rtf-document Te Openen
Hoe Een Rtf-document Te Openen

Video: Hoe Een Rtf-document Te Openen

Video: Hoe Een Rtf-document Te Openen
Video: What is the RTF file format? How do you open them? 2024, Mei
Anonim

Het RTF-formaat bestaat al sinds 1982, toen Microsoft het introduceerde voor generieke tekstdocumenten. Het is net zo eenvoudig als TXT, maar heeft extra opmaak voor opmaak en ondersteunt elementen zoals afbeeldingen, tabellen en meer. Dit formaat wordt ondersteund door verschillende moderne test-editors, inclusief die ingebouwd in Windows.

Hoe een rtf-document te openen
Hoe een rtf-document te openen

instructies:

Stap 1

Om een RTF-bestand te openen met de standaard WordPad-toepassing, gaat u naar het menu "Start - Accessoires". Start het programma, klik vervolgens op de knop met het hoofdmenu en selecteer de sectie "Openen". Geef het pad naar het geopende document op. Het programma zou onmiddellijk de ondersteunde formaten in de open directory moeten weergeven, inclusief RTF.

Stap 2

Op dezelfde manier kunt u een RTF-bestand openen met behulp van het contextmenu door met de rechtermuisknop op het documentpictogram te klikken. Het menu dat opent, toont programma's waarmee u dit bestand in het systeem kunt bekijken. Onder hen zal zeker het ingebouwde WordPad zijn.

Stap 3

Het voordeel van dit formaat is de veelzijdigheid. Een bestand met deze extensie kan in elk besturingssysteem en in veel teksteditors worden geopend, waaronder MS Word. Ga hiervoor naar het menu "Bestand" in oudere versies of klik op de knop "Office" in nieuwere versies. Selecteer in het venster dat verschijnt het bestandstype - "Tekst in RTF-indeling", en geef vervolgens het pad ernaartoe. Als het document is opgeslagen, ziet de editor het meteen. Er kan een fout optreden bij het openen. Het programma geeft een passende waarschuwing weer en vraagt u om de codering op te geven. Als dit niet wordt gedaan, is het document na opening onleesbaar.

Stap 4

Er zijn ook een aantal leesprogramma's die het RTF-formaat ondersteunen. U kunt bijvoorbeeld de TextMaker Viewer gratis downloaden en installeren. Hiermee kunt u eenvoudig documenten openen en bekijken, ook die in RTF-indeling, zonder ze te bewerken. De programma's Word Viewer en AbiWord werken op een vergelijkbare manier.

Stap 5

Installeer de gratis teksteditor FocusWriter, een van de beste RTF-editors, op uw computer. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het pictogram voor het RTF-document en selecteer Openen met, dat de geïnstalleerde FocusWriter bevat. Deze editor ondersteunt eenvoudige opmaak, stelt u in staat een document op te slaan in verschillende versies van het RTF-formaat, zorgt voor eenvoudige bewerking en spellingcontrole.

Aanbevolen: