Hoe Een XML-document Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een XML-document Te Openen
Hoe Een XML-document Te Openen

Video: Hoe Een XML-document Te Openen

Video: Hoe Een XML-document Te Openen
Video: How to open XML file - 2 Methods 2024, Mei
Anonim

XML is een tekstdocument dat is gemaakt in overeenstemming met de vereisten van de opmaaktaal met dezelfde naam. Dergelijke bestanden worden gebruikt in de structuur van sommige websites, bij het samenstellen van interface-elementen van computerprogramma's of bij het maken van extra formaten (bijvoorbeeld FB2). Om de XML te bekijken, heeft u een teksteditor nodig.

Hoe een XML-document te openen
Hoe een XML-document te openen

Kladblok gebruiken

U kunt elke beschikbare teksteditor (bijvoorbeeld "Kladblok") gebruiken om het XML-bestand te bekijken met behulp van de ingebouwde systeemtools. Klik met de rechtermuisknop op het document en selecteer in het contextmenu dat verschijnt de regel "Openen met" - "Kladblok". Deze manier van bekijken is anders omdat u de XML-inhoud ziet met alle tags en de opgegeven parameters. In Kladblok kunt u de gewenste code bewerken en deze in hetzelfde originele bestand opslaan.

Bekijken als stylesheet

Als u een XML-bestand als een stylesheet en een document wilt weergeven dat klaar is om te worden weergegeven, gebruikt u Microsoft Excel om het gewenste bestand weer te geven als een tabel met attributen die in de code zijn gespecificeerd. Om XML in Excel te openen, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en gaat u naar "Openen met" - Microsoft Excel. Het nadeel van deze methode voor het openen van een XML-bestand is de onmogelijkheid om het weer te geven wanneer de regellimiet in de programma-instellingen wordt overschreden. Excel kan dus geen grote bestanden openen.

Als u het XML-bestand in een browser bekijkt, worden ook het document en de bijbehorende code weergegeven. Vrijwel elke versie van een moderne browser (Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari, Chrome) ondersteunt het weergeven van XML-bestanden. Roep het contextmenu Openen met op om het document te bekijken. Er wordt een browsertab voor u geopend, waarin u de benodigde informatie of code ziet.

Alternatieve editors

U kunt Notepad ++ gebruiken om de XML-code te bewerken. Het onderscheidende kenmerk is de implementatie van ondersteuning voor code-accentuering. Het programma zal de gebruikte tags in kleur markeren. Als je bijvoorbeeld de sluithendel mist, zal het programma het gewenste stukje code markeren en kun je het opmerken en bewerken. Een alternatief voor Notepad ++ is AkelPAD, dat een vergelijkbare set hulpmiddelen biedt voor het werken met opmaaktalen.

XML bekijken op andere systemen

In Linux- en Mac OS-besturingssystemen kan het programma ook worden geopend met een willekeurige teksteditor. Libre Office Calc is analoog aan Excel en kan daarom ook regels uit een document in zijn venster weergeven. Voor Mac OS kunt u zowel Libre Office als Excel gebruiken in een versie voor dat besturingssysteem. Net als bij andere systemen ondersteunt Mac OS het openen van XML met teksteditors.

Aanbevolen: