Bestanden Weergeven

Inhoudsopgave:

Bestanden Weergeven
Bestanden Weergeven

Video: Bestanden Weergeven

Video: Bestanden Weergeven
Video: Verborgen bestanden en mappen weergeven op Windows 10 2024, April
Anonim

Soms wil je een lijst met bestanden uit een van de mappen op een harde schijf of partitie. Om deze taak te volbrengen, kunnen veel moderne softwaretools of enkele toevoegingen aan de bestaande systeemschil (veranderende registersleutels) worden gebruikt.

Bestanden weergeven
Bestanden weergeven

Noodzakelijk

  • Software:
  • - Regederen;
  • - Totale commandant.

instructies:

Stap 1

Het is niet altijd handig om extra programma's te downloaden en te installeren voor slechts één handeling. Om met een minimum aan tijd rond te komen, is het aan te raden om de parameters van het contextmenu te wijzigen door er je eigen item "Lijst met bestanden" aan toe te voegen. Om dit te doen, moet u de standaard register-editor gebruiken.

Stap 2

Klik op het menu Start en selecteer Uitvoeren. Raadpleeg in het geopende venster het lege veld waarin u het regedit-commando moet invoegen. Klik vervolgens op OK of druk op Enter. De applet "Uitvoeren" kan ook worden gestart door op de toetscombinatie Win + R te drukken. En de register-editor kan worden gestart via het contextmenu van "Deze computer" (klik met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer het item met dezelfde naam).

Stap 3

Zoek in het geopende venster (aan de linkerkant) de tak HKEY_CLASSES_ROOT. Open deze door op de knop met het kruis te klikken. Open vervolgens de mappen Map en Shell. Maak een nieuwe map in deze map. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de map en selecteer de optie Nieuwe sectie. Voer in het lege veld de naam van de Spisok-directory in.

Stap 4

Binnen de aangemaakte map is er een "Standaard" parameter. Dubbelklik erop om wijzigingen aan te brengen en voer de volgende regel in: cmd.exe / c dir% 1> "Lijst bestanden in directory.txt" / b. Klik op OK en sluit de Register-editor. Klik hiervoor in het bovenste menu op "Bestand" en selecteer "Afsluiten".

Stap 5

Open een willekeurige partitie op uw harde schijf en klik met de rechtermuisknop op een map. In het contextmenu ziet u het Spisok-item dat u zojuist hebt gemaakt. Klik erop en een nieuw tekstdocument met een lijst met bestanden verschijnt in deze map.

Stap 6

Met het constante gebruik van bestandsbeheerders, bijvoorbeeld Total Commander, wordt het verkrijgen van een lijst met bestanden in verschillende stappen gedaan. Allereerst moet u het programma starten, de gewenste map openen en alle bestanden selecteren (door op de toetsencombinatie Ctrl + A te drukken). Vervolgens moet u op het bovenste menu "Extra" klikken en de optie "Bestandsnamen naar klembord kopiëren" (bijvoorbeeld 123.txt) of "Volledige namen naar klembord kopiëren" (C: 1123.txt) selecteren.

Aanbevolen: