Een Antivirusprogramma Voor Thuisapparaten Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Antivirusprogramma Voor Thuisapparaten Kiezen
Een Antivirusprogramma Voor Thuisapparaten Kiezen

Video: Een Antivirusprogramma Voor Thuisapparaten Kiezen

Video: Een Antivirusprogramma Voor Thuisapparaten Kiezen
Video: Best Antivirus Software for Windows in 2021💥 2024, Mei
Anonim

Antivirusprogramma's beschermen uw computer en vertrouwelijke gebruikersgegevens tegen virussen, Trojaanse paarden, wormen en andere schadelijke software. De keuze voor dergelijke programma's moet zo zorgvuldig en verantwoord mogelijk worden benaderd.

Een antivirusprogramma voor thuisapparaten kiezen
Een antivirusprogramma voor thuisapparaten kiezen

Antivirus software

Antivirusprogramma's kunnen gebruikers van een pc beschermen tegen ongewenste indringers van buitenaf. Tegenwoordig is er een enorme verscheidenheid aan verschillende kwaadaardige software en veel antivirusprogramma's die de eerste toegang tot de computer blokkeren. Op het eerste gezicht lijkt het alsof er geen verschil is in antivirusprogramma's, omdat ze allemaal hetzelfde doen. In feite is alles een beetje anders. Tegenwoordig zijn er verschillende antivirussen, en in principe verschillen ze in het verbruik van computerbronnen.

De beste vertegenwoordigers van antivirussoftware

Avast-antivirus! Free Antivirus verscheen lange tijd op de markt (in de jaren 90 van de vorige eeuw). Deze antivirus is behoorlijk populair, wat redelijk gerechtvaardigd is. Het onderscheidende voordeel is dat een dergelijke antivirus gratis wordt verspreid. Het heeft een sandbox-modus waarin de gebruiker verdachte programma's kan uitvoeren. Opgemerkt moet worden dat als de antivirus van Avast zelf van mening is dat een bepaald bestand kwaadaardig is, het het in quarantaine zal plaatsen. Het programma zelf is redelijk goed in het vinden en automatisch elimineren van verschillende bedreigingen. Een van de nadelen van dit gratis antivirusprogramma is dat het geen virussen kan vinden die zich in het werkgeheugen van de computer bevinden.

Kaspersky Anti-Virus is ook een van de beste vertegenwoordigers in zijn soort. Het heeft een intern scanprogramma, waardoor het verschillende kwaadaardige programma's op de computer van de gebruiker vrij goed detecteert en verwijdert. Opgemerkt moet worden dat eigenaren van zwakke computers met één groot probleem kunnen worden geconfronteerd: het programma zal een vrij grote hoeveelheid systeembronnen in beslag nemen. Deze software wordt het meest gebruikt door kleine, middelgrote en grote bedrijven. Het heeft alle noodzakelijke functionaliteit die de veiligheid van het lokale netwerk zal garanderen.

Er zijn nog twee grote concurrenten voor alle hierboven gepresenteerde programma's, dit zijn: Dr. Web en NOD32. Dr. Web is een Russisch antivirusprogramma. Het is vermeldenswaard het belangrijke nadeel ervan, namelijk dat het alle informatie van de computer van de gebruiker verzamelt en naar ontwikkelaars stuurt. Ja, met de functionaliteit van dit programma kun je veel bedreigingen blokkeren, maar dit programma is niet geschikt voor mensen die houden van vertrouwelijkheid van informatie.

Het NOD32-programma verscheen begin jaren 80. NOD32 scant gegevens in zowel ROM als RAM, wat betekent dat u meer malware kunt vinden en een goede beveiliging van uw computer kunt garanderen. Bovendien verbruikt deze antivirus niet veel systeembronnen, wat betekent dat het zelfs geschikt is voor eigenaren van oude computers.

Aanbevolen: