Hoe Maak Je Een Woordafbreking In Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Woordafbreking In Word
Hoe Maak Je Een Woordafbreking In Word

Video: Hoe Maak Je Een Woordafbreking In Word

Video: Hoe Maak Je Een Woordafbreking In Word
Video: Word - woordafbrekingen 2024, April
Anonim

De documenten kunnen verschillende ontwerpvereisten hebben. Een apart item kan de eis zijn om tekst op een bepaalde manier op de pagina te plaatsen. Als u tekstterugloop wilt aanpassen, gebruikt u de Microsoft Office Word-editorhulpmiddelen.

Hoe maak je een woordafbreking in Word
Hoe maak je een woordafbreking in Word

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende overdrachtsmethoden beschikbaar in Word. De hele woordterugloopmodus is standaard ingeschakeld. Als het opgegeven aantal afdrukbare tekens niet tussen het vorige woord en de rechtermarge van het document past, wordt het nieuwe woord naar de volgende regel geschoven, het programma splitst het niet in lettergrepen met een koppelteken.

Stap 2

Als deze modus niet bij u past, kunt u een van de functies van de editor gebruiken: automatisch of handmatig invoegen van woordafbrekingen in het document. Open een Word-document, ga naar het tabblad Pagina-indeling en zoek de toolbox Pagina-instelling.

Stap 3

Klik op de knop in de vorm van een pijl tegenover het item "Afbreking". Selecteer in het contextmenu de optie die bij u past door erop te klikken met de linkermuisknop. In de "Auto"-modus worden woorden gecontroleerd in het document of in het geselecteerde tekstfragment en worden afbreektekens automatisch geplaatst op de plaatsen waar dit nodig is. Als u in de toekomst de tekst wijzigt en de lengte van de regels verandert, worden de afbreektekens door de editor opnieuw gerangschikt volgens de regels van de taal die u hebt gekozen.

Stap 4

In de handmatige afbreekmodus wordt de tekst gecontroleerd, de editor bepaalt waar het woord kan worden afgebroken en zal u in een apart dialoogvenster vragen om de juiste afbreekoptie te selecteren. Het programma zal bijvoorbeeld het woord "Cloud" markeren. In het dialoogvenster wordt het opgesplitst in lettergrepen: ob-la-ko. Selecteer met de muiscursor het woordafbrekingsteken op de plaats die bij u past, en klik op de knop "Ja".

Stap 5

Als u de paginering van woorden in een document op lettergrepen wilt annuleren, selecteert u op het tabblad Pagina-indeling in hetzelfde gedeelte Pagina-instelling Geen in het menu Woordafbreking. Om de breedte van de afbreekzone in te stellen, selecteert u het item Afbreekparameters in hetzelfde menu en geeft u de waarden op die bij u passen in het geopende venster.

Aanbevolen: