Nummering Toevoegen In Word

Inhoudsopgave:

Nummering Toevoegen In Word
Nummering Toevoegen In Word

Video: Nummering Toevoegen In Word

Video: Nummering Toevoegen In Word
Video: Word paginanummering vanaf derde pagina - automatische paginanummering in Word vanaf latere pagina 2024, Mei
Anonim

De taak van het toevoegen van nummering aan documenten die zijn gemaakt in de Word-toepassing die is opgenomen in de Microsoft Office 2003-versie, kan door de gebruiker op verschillende manieren worden opgelost, afhankelijk van de opgegeven parameters.

Nummering toevoegen in Word
Nummering toevoegen in Word

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Alle programma's". Vouw de Microsoft Office-link uit en start Word. Open het document dat moet worden gepagineerd en open het menu "Invoegen" van het bovenste servicepaneel van het toepassingsvenster.

Stap 2

Specificeer het item "Paginanummers" en selecteer de gewenste positie van de nummers op het blad in de regel "Positie" van het dialoogvenster dat wordt geopend (opties zijn mogelijk: bovenaan of onderaan de pagina). Selecteer daarna de gewenste nummeruitlijningsmethode: binnen de pagina, buiten de pagina, in het midden van de pagina, langs de linkerrand van de pagina of langs de rechterrand van de pagina in de regel "Uitlijning". Pas het vakje "Nummer op de eerste pagina" toe of verwijder het vinkje, afhankelijk van de gewenste nummeringsparameters en bevestig het opslaan van de gemaakte wijzigingen door op de knop OK te klikken.

Stap 3

Gebruik een ander algoritme van acties om niet alleen het paginanummer, maar ook andere informatie (tijd of datum van aanmaak van het document) toe te voegen. Vouw het menu "Beeld" van het bovenste servicepaneel van het Word-toepassingsvenster uit en selecteer het item "Kop- en voetteksten". Gebruik de knop "Koptekst / Voettekst" op het servicepaneel van het dialoogvenster dat wordt geopend om paginanummers onder aan de pagina's te plaatsen.

Stap 4

Bevestig de toepassing van de aangebrachte wijzigingen door op de knop "Paginanummer" in het bovenste servicepaneel van het dialoogvenster voor kop- en voetteksten te klikken. Houd er rekening mee dat paginanummers standaard in de linkermarge van de koptekst worden geplaatst. Om deze plaatsing te wijzigen, moet u met de muis voor de gewenste tjvthjv in de kop- en voettekstmodus klikken en de functietoets Tab gebruiken.

Stap 5

Als u het pagineringsformaat moet wijzigen, keert u terug naar het menu "Invoegen" van het bovenste servicepaneel van het Word-toepassingsvenster en selecteert u het item "Paginanummers". Selecteer de opdracht "Formaat" en specificeer de gewenste weergave in de regelcatalogus "Nummernotatie". Sla uw wijzigingen op door op OK te klikken.

Aanbevolen: