Nummering Van Een Titelpagina Verwijderen

Inhoudsopgave:

Nummering Van Een Titelpagina Verwijderen
Nummering Van Een Titelpagina Verwijderen

Video: Nummering Van Een Titelpagina Verwijderen

Video: Nummering Van Een Titelpagina Verwijderen
Video: paginanummer vanaf de Inleiding 2024, April
Anonim

Automatische paginanummering in een Microsoft Office Word-document is een redelijk handige functie. Het helpt u tijd te besparen. De gebruiker hoeft de tekst niet zelf te bewerken en op te maken. U kunt de nummering in het document toevoegen en rangschikken met behulp van speciale editortools.

Nummering van een titelpagina verwijderen
Nummering van een titelpagina verwijderen

instructies:

Stap 1

Ga naar het tabblad Invoegen om paginanummers in uw document in te voegen. Zoek het gedeelte 'Kop- en voetteksten'. Kop- en voetteksten is een gebied voor het invoeren van gegevens (tekst, afbeeldingen) in de marges van het document. Het belangrijkste voordeel van het plaatsen van paginanummers in kop- en voetteksten is dat ze ongewijzigd blijven wanneer u de tekst bewerkt. Daarom zullen de paginanummers niet verschuiven, niet naar de volgende pagina gaan bij het toevoegen van nieuwe regels of alinea's.

Stap 2

Klik in het gedeelte "Kop- en voetteksten" op de miniatuurknop "Paginanummer". Selecteer in de vervolgkeuzelijst met behulp van miniaturen in welke van de kop- en voetteksten de paginanummers zullen worden geplaatst, bepaal hun positie ten opzichte van het midden van het document. Nadat u met de linkermuisknop op een van de miniaturen heeft geklikt, worden de paginanummers in de tekst ingevoegd en komt u in de bewerkingsmodus voor kop- en voettekst. Om het te verlaten, dubbelklikt u met de linkermuisknop op een willekeurig deel van het werkgebied van het document.

Stap 3

De nummering hoeft niet altijd overeen te komen met het werkelijke aantal pagina's en niet in alle gevallen heeft de gebruiker het paginanummer op de titel (eerste) pagina nodig. Om te beginnen met nummeren vanaf een bepaald paginanummer (uw document is bijvoorbeeld slechts een fragment van een andere tekst), gaat u naar het tabblad "Invoegen" en klikt u in het gedeelte "Kop- en voetteksten" op de knop "Paginanummer". Selecteer in het vervolgkeuzemenu Paginanummerindeling. In het dialoogvenster dat wordt geopend, stelt u een markering in de groep "Paginanummering" in tegenover het item "Begin bij". Vul in het lege veld het nummer (nummer) in waarmee je wilt beginnen met nummeren.

Stap 4

Om het paginanummer in de titelpagina te verwijderen, dubbelklikt u met de linkermuisknop in de koptekst. Het contextmenu "Werken met kop- en voetteksten" komt beschikbaar. Stel in het gedeelte Opties de markering in op het veld Aangepaste kop- en voettekst van de eerste pagina en gebruik de toets Delete of Backspace om het nummer van de pagina te verwijderen. Verlaat de bewerkingsmodus voor kop- en voetteksten door te dubbelklikken op de linkermuisknop in het werkgebied van het document.

Aanbevolen: