Nummering Plaatsen

Inhoudsopgave:

Nummering Plaatsen
Nummering Plaatsen

Video: Nummering Plaatsen

Video: Nummering Plaatsen
Video: paginanummer vanaf de Inleiding 2024, April
Anonim

Elk goed geschreven document wordt veel beter ervaren en ziet er serieuzer uit als het bepaalde opmaak- en ontwerpregels volgt. Als het werk, rapport of rapport meerdere pagina's bevat en deze als beeldmateriaal voor het publiek moet worden afgedrukt, zal paginering noodzakelijk zijn. Dit is ook de regel van goede manieren, waarmee u uw respect voor uw lezers toont.

Nummering plaatsen
Nummering plaatsen

instructies:

Stap 1

Als u een van de meest gebruikte teksteditors MS Word gebruikt, hoeft u niet op elke pagina handmatig nummers toe te voegen. Het biedt al een functie waarmee u de nummering automatisch in het document kunt plaatsen. Open hiervoor het werkbestand en ga naar het menu "Invoegen". Selecteer vervolgens "Paginanummers …".

Stap 2

Geef de volgende instellingen op in het venster dat wordt geopend met de nummeringsparameters:

• Nummerpositie (boven of onder);

• Nummeruitlijning (rechts, midden, links, binnen of buiten).

Door op de knop "Formaat" te klikken, selecteert u het uiterlijk van de paginanummers. Dit kunnen gewone Arabische cijfers, alfabetische tekens, Romeinse aanduidingen zijn, maar ook een combinatie van documenthoofdstuknummers met aparte paginanummering voor elke subparagraaf.

Stap 3

Als het geopende document deel uitmaakt van een ander, omvangrijker werk, is het in MS Word mogelijk om paginering in te voeren, niet vanaf het eerste, maar vanaf elk willekeurig cijfer. Om dit te doen, voert u in het veld "Begin met …" in, waaruit de volgende pagina's in het document worden geteld.

Stap 4

Documenten van verschillende typen laten in de regel verschillende principes van nummering toe. Dus vaak staat op de eerste pagina's van werken het nummer van de eerste pagina niet. Om nummering op alle andere pagina's van het document te plaatsen, waarbij u de eerste overslaat, vinkt u de optie "Nummer op de eerste pagina" aan in het instellingenvenster.

Aanbevolen: