Nummering Maken In Excel

Inhoudsopgave:

Nummering Maken In Excel
Nummering Maken In Excel

Video: Nummering Maken In Excel

Video: Nummering Maken In Excel
Video: Cellen automatisch vullen met de vulgreep in Excel 2024, Mei
Anonim

Bij het werken met tabellen in Microsoft Office Excel moet de gebruiker mogelijk de rijen of kolommen nummeren. Het gebruik van toegewijde teams om de taak uit te voeren, zal tijd en moeite besparen.

Nummering maken in Excel
Nummering maken in Excel

instructies:

Stap 1

Het zelf invoeren van het serienummer in elke cel is een te lang proces, het is veel gemakkelijker om de optie voor automatisch aanvullen te gebruiken. De vulmarkering (een vakje met een vierkantje in de rechter benedenhoek) wordt standaard in het programma weergegeven. Als dit om wat voor reden dan ook niet het geval is in uw versie, schakel het dan in.

Stap 2

Klik hiervoor op de Office-knop in de linkerbovenhoek van het venster en selecteer Excel-opties in het menu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Ga daarin naar het gedeelte 'Geavanceerd'. Schakel in de groep Bewerkingsopties het selectievakje Vulgrepen en slepen van cellen toestaan in. Pas de nieuwe instellingen toe door op de knop OK in de rechterbenedenhoek van het venster te klikken.

Stap 3

Voer het eerste serienummer in de eerste cel in en het tweede serienummer in de volgende cel. Selecteer de gevulde cellen en beweeg de muiscursor over het kleine vierkantje in de rechterhoek van het frame. Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep het kader in de gewenste richting. Ontbrekende serienummers worden automatisch ingevuld in lege cellen.

Stap 4

Optie met behulp van het contextmenu voor automatisch aanvullen: voer het eerste serienummer in de eerste cel in, sleep het kader naar de gewenste kant met het vereiste aantal cellen. Laat de linkermuisknop los, naast de markering verschijnt het pictogram van het samengevouwen menu "Opties voor automatisch aanvullen", klik erop met de linkermuisknop en plaats de markering tegenover het item "Vullen", - cijfers worden leeg geschreven cellen.

Stap 5

U kunt ook een eenvoudige formule gebruiken voor nummering. Voer het eerste rangtelwoord in de eerste cel in, plaats de cursor in de tweede cel en voer een gelijkteken in de formulebalk in. Klik met de linkermuisknop in de eerste cel, typ "+1" zonder aanhalingstekens en druk op Enter. Selecteer de cel met de formule en sleep het kader naar het vereiste aantal cellen. Als resultaat krijg je de formule voor de tweede cel: = A1 + 1, voor de derde cel: = A2 + 1, voor de vierde: = A3 + 1.

Stap 6

Als u een lijst met meerdere niveaus gebruikt, bijvoorbeeld 1.1, 1.2, 1.3 enzovoort, geef de cellen dan een tekstopmaak zodat het programma de rangtelwoorden voor de naam van de maanden niet verandert. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een cel (cellenbereik) en selecteer Cellen opmaken in het menu. Stel in het dialoogvenster dat wordt geopend het gewenste formaat in op het tabblad "Nummer".

Aanbevolen: