Nummering Van één Pagina Verwijderen

Inhoudsopgave:

Nummering Van één Pagina Verwijderen
Nummering Van één Pagina Verwijderen

Video: Nummering Van één Pagina Verwijderen

Video: Nummering Van één Pagina Verwijderen
Video: paginanummer vanaf de Inleiding 2024, April
Anonim

Automatische nummering van paginanummers in Microsoft Word is een vrij handige functie. Het vereenvoudigt de voorbereiding van een document om af te drukken, maakt het gemakkelijk om door het document te navigeren en geeft u de flexibiliteit om het uiterlijk en de opmaak van de paginanummering te bepalen. Paginanummers worden echter strikt opeenvolgend genoteerd en in veel situaties is het vereist om het paginanummer te "overslaan" en er bijvoorbeeld een advertentieafbeelding op te plaatsen.

Nummering van één pagina verwijderen
Nummering van één pagina verwijderen

Noodzakelijk

Computer, Microsoft Word, basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Het verwijderen van alle paginanummers is eenvoudig genoeg. Het is voldoende om ergens in het document te dubbelklikken op een kop- en voettekst met een paginanummer en het paginanummer handmatig te verwijderen, bijvoorbeeld met de Del-toets. De moeilijkheid ligt in het feit dat hierdoor de nummering van alle pagina's van het document wordt verwijderd.

Stap 2

Om een nummer van slechts één pagina te verwijderen, moet u verschillende stappen achter elkaar uitvoeren. Om te beginnen, aan het einde van de pagina, waarna er een pagina zonder nummer zou moeten zijn, moet u een sectie-einde invoegen. Plaats hiervoor de cursor aan het einde van de pagina, selecteer het tabblad "Invoegen" van het hoofdmenu en klik op de regel "Break" in de vervolgkeuzelijst. Markeer in het venster dat verschijnt de regel "Vanaf de volgende pagina" in het gedeelte "Nieuwe sectie".

Stap 3

Plaats de cursor ergens op de pagina waarvan u het nummer wilt verwijderen. Selecteer in het tabblad "Bestand" van het hoofdmenu de regel "Pagina-instellingen" en klik erop. Selecteer in het geopende venster het tabblad "Papierbron". Zoek de regel "Eerste pagina" en vink deze aan. Daarna verdwijnt de nummering van de geselecteerde pagina.

Stap 4

Om de nummering van een ander (niet-opeenvolgend) paginanummer uit te breiden, selecteert u in het tabblad "Weergave" het item "Kop- en voetteksten" en klikt u in het toolvenster dat verschijnt op het pictogram "Paginanummeropmaak". Vink het vakje naast "Begin met" aan en voer het gewenste paginanummer in.

Aanbevolen: