Hoe Wachtwoorden Te Verwijderen In Windows 7

Inhoudsopgave:

Hoe Wachtwoorden Te Verwijderen In Windows 7
Hoe Wachtwoorden Te Verwijderen In Windows 7

Video: Hoe Wachtwoorden Te Verwijderen In Windows 7

Video: Hoe Wachtwoorden Te Verwijderen In Windows 7
Video: How to Remove Windows 7 User Login Password 2024, Mei
Anonim

Het Microsoft Windows 7-besturingssysteem gebruikt, net als eerdere versies, afzonderlijke accounts om het werk van meerdere gebruikers op dezelfde computer te organiseren. Elk van deze accounts kan worden beschermd door een wachtwoord, de handeling van wijzigen of verwijderen die beschikbaar is voor de gebruiker zelf, voor de lokale beheerder of voor de domeinbeheerder.

Hoe wachtwoorden te verwijderen in Windows 7
Hoe wachtwoorden te verwijderen in Windows 7

instructies:

Stap 1

Als u als beheerder bent aangemeld bij het besturingssysteem en uw wachtwoord wilt verwijderen, gebruikt u de applet Gebruikersaccounts. U kunt het starten vanuit het "Configuratiescherm" - ga naar het hoofdmenu van het besturingssysteem en open het paneel door op de link met deze naam te klikken.

Stap 2

Klik op de link "Gebruikersaccounts en gezinsveiligheid" in het paneel en zoek en klik in het volgende venster op de link "Windows-wachtwoord wijzigen" in het gedeelte "Gebruikersaccounts".

Stap 3

Een nieuwe pagina met een lijst met mogelijke taken voor het wijzigen van de parameters van uw account wordt in hetzelfde venster geladen. Kies onder hen "Verwijder uw wachtwoord". Op de volgende geladen pagina zal de applet u vragen om de bewerking te bevestigen. Om dit te doen, voert u uw wachtwoord in het enkele tekstvak in en klikt u op de knop Wachtwoord verwijderen. Hiermee is de procedure voltooid en kunt u het "Configuratiescherm" sluiten.

Stap 4

Als u beheerdersrechten heeft, verwijdert u elk ander account op dezelfde manier. Als de computer echter lid is van een domein, kan alleen de domeinbeheerder de wachtwoorden van alle opgenomen gebruikers verwijderen, niet de lokale computer.

Stap 5

Om een onherroepelijk verloren beheerderswachtwoord in Windows te verwijderen, gebruikt u een "wachtwoordhersteldiskette". Het moet vooraf worden opgeschreven, bij voorkeur direct na de installatie van het besturingssysteem. U kunt de wizard voor het maken van zo'n diskette (of flashstation) starten vanaf dezelfde applet - in de derde stap die hierboven is beschreven, in plaats van de link "Verwijder uw wachtwoord", selecteert u "Een wachtwoordhersteldiskette maken" in de linkerkolom. Volg daarna de instructies in de wizard.

Stap 6

Wanneer u het beheerderswachtwoord opnieuw moet instellen, probeert u in te loggen en in het bericht dat het wachtwoord niet overeenkomt met de Windows-gegevens, klikt u op OK. Klik vervolgens op de knop "Wachtwoord wijzigen" en installeer de gemaakte diskette of sluit de flashdrive aan op de USB-poort. Vervolgens begint de wizard voor het opnieuw instellen van het wachtwoord te werken en hoeft u alleen de instructies te volgen.

Aanbevolen: