Een Afbeelding Van Het Scherm Kopiëren

Een Afbeelding Van Het Scherm Kopiëren
Een Afbeelding Van Het Scherm Kopiëren

Video: Een Afbeelding Van Het Scherm Kopiëren

Video: How to copy text from an image in Windows 10 (no extra software) 2022, September
Anonim

De noodzaak om eens een afbeelding van het beeldscherm te kopiëren, doet zich voor voor elke gebruiker van een personal computer, en sommigen moeten dit in hun werk de hele tijd doen. Dit is een eenvoudige taak, waarvan de oplossing wordt geboden door de makers van besturingssystemen. U kunt echter niet alleen via het besturingssysteem een ​​"screenshot" maken.

Een afbeelding van het scherm kopiëren
Een afbeelding van het scherm kopiëren

instructies:

Stap 1

De mogelijkheid om de afbeelding die op het scherm wordt weergegeven naar het RAM-geheugen van de computer te kopiëren, zit in het besturingssysteem zelf, dus het is het gemakkelijkst om het te gebruiken om het probleem op te lossen. Om deze functie te bedienen, wordt op het standaardtoetsenbord een aparte knop met het label Print Screen in het Engels weergegeven. Op uitgebreide toetsenborden, multimediatoetsenborden of ingebouwd in mobiele computers kan dit opschrift worden afgekort tot PrScn. Meestal wordt het in de bovenste rij knoppen aan de rechterkant geplaatst - zoek deze toets op uw toetsenbord.

Stap 2

Het indrukken van de Print Screen-toets is voldoende om het volledige schermbeeld in het RAM-geheugen te plaatsen, en in sommige laptops, tablets en andere draagbare computers wordt het gebruikt in combinatie met de Fn-functietoets. Als u alleen dat deel van de afbeelding nodig heeft dat bij het venster van de momenteel actieve toepassing hoort, drukt u op Print Screen in combinatie met de Shift-toets.

Stap 3

De applicatie die op deze manier in het RAM is geplaatst, kan bijvoorbeeld in een Word-tekstdocument of in de grafische editor van Paint worden ingevoegd. Gebruik hiervoor het juiste item in het applicatiemenu of de sneltoetsen Ctrl + V. Nadat u de schermafbeelding hebt ingevoegd, kunt u deze in een bestand opslaan.

Stap 4

Naast de standaardfunctie die in het besturingssysteem is ingebouwd, zijn er andere manieren om een ​​afbeelding van het scherm te kopiëren, waarvoor speciale programma's nodig zijn. U kunt bijvoorbeeld de SnagIt-toepassing installeren. De voordelen van applicatieprogramma's ten opzichte van ingebouwde functies zijn de beschikbaarheid van extra mogelijkheden. Als je SnagIt gebruikt, heb je geen extra programma nodig om de gemaakte screenshot te bewerken. Deze applicatie heeft ingebouwde tools voor het aanbrengen van verschillende tekens, inscripties, het markeren van fragmenten van een afbeelding, het combineren van verschillende afbeeldingen, enz. En u kunt bewerkte screenshots opslaan in verschillende grafische formaten met variabele instellingen voor beeldkwaliteit en grootte van het resulterende bestand.

Populair per onderwerp