Tekst Van Een Afbeelding Kopiëren

Inhoudsopgave:

Tekst Van Een Afbeelding Kopiëren
Tekst Van Een Afbeelding Kopiëren

Video: Tekst Van Een Afbeelding Kopiëren

Video: Tekst Van Een Afbeelding Kopiëren
Video: ICT TopTip #73 - tekst uit afbeelding kopiëren 2024, Mei
Anonim

De tekst in de afbeelding is al onderdeel van de afbeelding. Natuurlijk, als deze afbeelding geen document is van een grafische editor, bijvoorbeeld een PSD. Anders duurt het "uitzoeken" van de tekst iets langer dan het gebruikelijke "kopiëren en plakken".

Tekst van een afbeelding kopiëren
Tekst van een afbeelding kopiëren

Noodzakelijk

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open Adobe Photoshop, en daarin - de gewenste afbeelding: druk op de toetsencombinatie Ctrl + O, selecteer in het volgende venster het gewenste bestand en klik op "Openen". In de volgende werkfasen is het noodzakelijk om de tekst te selecteren. Om dit te doen, kunt u verschillende hulpmiddelen gebruiken, afhankelijk van de kenmerken van de tekst, en meer over elk ervan.

Stap 2

Neem het gereedschap Magnetische lasso en selecteer Toevoegen aan selectie in de instellingen. Plaats het eerste punt ergens op de omtrek van de eerste letter van de tekst en beweeg voorzichtig, stap voor stap, langs de omtrek en sluit tenslotte de omtrek. Doe dit dan met alle letters en holtes erin. Deze tool kan het beste worden gebruikt als het kleurenschema van de tekst niet uniform is, maar tegelijkertijd contrasteert met de achtergrond.

Stap 3

Activeer het gereedschap "Toverstaf" (Toverstafgereedschap) en stel in de instellingen "Toevoegen aan selectie" in. Om een letter te selecteren, klikt u erin met de linkermuisknop en doet u hetzelfde met andere letters. Deze tool is handig als het kleurenschema van de tekst uniform is en niet opgaat in de achtergrond.

Stap 4

Selecteer de "Snelselectietool" en selecteer "Toevoegen aan selectie" in de instellingen. Klik met de linkermuisknop in de eerste letter - de tool selecteert onafhankelijk een deel van de letter, of zelfs de hele letter. In sommige gevallen is slechts één klik voldoende, zoals het geval is met de "toverstaf", anders klikt u opnieuw in het niet-geselecteerde deel van de brief. Deze tool is handig wanneer de tekst doorlopend is, d.w.z. letters gaan van de een naar de ander en het kleurenschema is uniform. Min - in sommige gevallen worden ongewenste delen van de afbeelding vastgelegd.

Stap 5

Neem de Lasso-tool en activeer het item "Toevoegen aan selectie" in de instellingen. Gebruik het voor een nauwkeurigere selectie als de bovenstaande tools hun taak niet volledig aankonden. Daarnaast zijn er ook de Rechthoekige selectiekadertool, Elliptische selectiekadertool en Polygonale lasso-tool. Ze kunnen, afhankelijk van de situatie, voor hetzelfde doel worden gebruikt.

Stap 6

Druk terwijl de tekst is geselecteerd op Ctrl + J. Hiermee wordt een nieuwe laag gemaakt die alleen de geselecteerde tekst bevat. In de toekomst kunt u het gebruiken zoals u wilt.

Aanbevolen: