Twee Logische Schijfeenheden Aansluiten

Twee Logische Schijfeenheden Aansluiten
Twee Logische Schijfeenheden Aansluiten

Video: Twee Logische Schijfeenheden Aansluiten

Video: Basic Server Setup: Installing critical Software and firmware. 2022, September
Anonim

Logische schijven verdelen de harde schijf in sectoren, die elk afzonderlijk worden geformatteerd. Vaak hebben mensen ook een operatie nodig om sectoren te combineren om het werk in hun gebruikelijke modus uit te voeren. Helaas bevat de lijst met standaard Windows-programma's geen hulpprogramma's voor het partitioneren van een harde schijf en het samenvoegen van de partities, dus voor dit doel moet u nog steeds programma's van andere fabrikanten gebruiken.

Twee logische schijfeenheden aansluiten
Twee logische schijfeenheden aansluiten

Noodzakelijk

een programma voor het partitioneren van een harde schijf in sectoren, bijvoorbeeld Acronis Disc Director

instructies:

Stap 1

Download Acronis Disc Director van de officiële website van de fabrikant. Voltooi de installatie volgens de instructies van de installatiewizard.

Stap 2

Bewaar alle belangrijke gegevens.

Stap 3

Voer het programma uit. In het geopende venster ziet u alle beschikbare partities van uw harde schijf, selecteert u ze en klikt u op de opdracht "Volume combineren" in het menu aan de linkerkant. Hierdoor worden alle bestaande logische schijven in één.

Stap 4

Vink in het nieuwe venster dat verschijnt het tweede gedeelte aan. Wanneer u ziet dat de knop "Bewerkingen in behandeling toepassen" in het bovenste deel van het venster van kleur is veranderd, klikt u erop om de acties uit te voeren.

Stap 5

Start het systeem opnieuw op op verzoek van het programma.

Stap 6

Als het niet lukt om partities samen te voegen zoals hierboven beschreven, probeer dan de methode om de partitie te vergroten. Om dit te doen, slaat u alle gegevens van de logische schijf op, die u in de toekomst moet verwijderen. Als de programma's er eerder op waren geïnstalleerd, installeer ze dan opnieuw, omdat het kopiëren van de installatiebestanden geen resultaten oplevert - tijdens de overdracht hebben ze al een ander adres.

Stap 7

Verwijder via het menu van het Acronis-programma het gedeelte dat niet de informatie bevat die u nodig hebt. Dit creëert een niet-toegewezen gebied ter grootte van de voormalige logische schijf, onthoud dit cijfer. Als u meer dan twee schijven moet samenvoegen, herhaalt u de handeling voor de resterende partities, en onthoud ook dat wanneer u ze verwijdert, de bestanden niet worden opgeslagen.

Stap 8

Gebruik hetzelfde menu om de grootte van de logische schijf te vergroten met de hoeveelheid vrijgekomen ruimte (het wordt weergegeven als een niet-toegewezen gebied van de schijf). Als er eerder meer dan één partitie is verwijderd, verhoogt u de waarde met een bedrag dat gelijk is aan de som van de groottes van de voormalige logische schijven. Start je computer opnieuw op.

Populair per onderwerp