Hoe Maak Je Een Video Van Tekst

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Video Van Tekst
Hoe Maak Je Een Video Van Tekst

Video: Hoe Maak Je Een Video Van Tekst

Video: Hoe Maak Je Een Video Van Tekst
Video: hoe maak je en tekst in beeld voor een video? 2024, Mei
Anonim

Als de tekst het script van een film is, omvat het proces om er een video van te maken alle stappen die nodig zijn voor het maken van films. U kunt het probleem echter op een andere manier oplossen en door het tekstfragment in afzonderlijke zinnen te splitsen, er een video van te maken. Om dit te doen, moet je hun positie in het frame animeren met After Effects.

Hoe maak je een video van tekst
Hoe maak je een video van tekst

Noodzakelijk

  • - tekst;
  • - tekstverwerker;
  • - After Effects-programma.

instructies:

Stap 1

Laad de tekst waarvan u een video wilt maken in een teksteditor en splits in afzonderlijke zinnen. Elk stuk uit de set waarmee je eindigt, moet gemakkelijk en snel vanaf het scherm kunnen worden waargenomen. Je kunt natuurlijk een video maken die uit één crawllijn bestaat, maar het bekijken van zo'n clip is vervelend.

Stap 2

Start After Effects, maak er een nieuwe compositie in, pas de framegrootte en videoduur aan. Gebruik hiervoor de optie Nieuwe compositie van het menu Compositie. De lengte van de compositie kunt u, indien nodig, tijdens het proces verkleinen of vergroten.

Stap 3

Kopieer de eerste zin uit de set die u hebt gemaakt in een teksteditor. Keer terug naar After Effects, schakel het gereedschap Horizontale tekst in, klik in het venster in het compositiepalet waar de video die u aan het maken bent, wordt weergegeven en plak in het gekopieerde gedeelte met de toetsen Ctrl + V.

Stap 4

Om de parameters van de tekst aan te passen, opent u het Teken-palet met behulp van de optie in het menu Venster, selecteert u de ingevoerde tekst en selecteert u het lettertype, de grootte, stijl en kleur. Je kunt de hele video maken met één lettertype. Wijzig de grootte en stijl om de ene zin visueel van de andere te scheiden. Voor de verandering kun je alleen een streek toepassen op een gedeelte van de tekst. Woorden die op deze manier zijn versierd, vallen op tegen de achtergrond van die waarop de vulling is toegepast. Selecteer een kleur voor de streek door op het staal Lijnkleur te klikken. Om de vulkleur aan te passen, klikt u op het veld Opvulkleur.

Stap 5

Animatie van de tekstlaag instellen. Volg hiervoor de tijdlijn in het tijdlijnpalet tot het moment waarop de zin op het scherm moet verschijnen. Klik op de pijl links van de laagnaam en vouw de opties voor Transformeren uit. Nadat u een van de waarden van de parameter Positie hebt gewijzigd, verplaatst u de tekst uit het zichtbare deel van de compositie en stelt u het keyframe-pictogram in door op het klokpictogram naast de parameternaam te klikken.

Stap 6

Ga naar het moment dat de zin op het scherm verschijnt. Door de waarde van de x- of y-coördinaat in de parameter Positie te wijzigen, verplaatst u de tekst naar het zichtbare gedeelte van de compositie. De animatie van de eerste zin is klaar.

Stap 7

Druk op Ctrl + D om de tekstlaag te kopiëren, de parameters uit te breiden en naar het tekengebied te verplaatsen zodat het pictogram van het eerste hoofdframe van de animatie in de tijd samenvalt met het pictogram van het tweede hoofdframe van de vorige laag. Selecteer de zin op de kopie van de laag en vervang deze door het volgende tekstfragment in de juiste volgorde.

Stap 8

Pas de positie van de nieuwe zin aan zodat deze op het scherm verschijnt op het moment dat de vorige tekst al zijn plaats heeft ingenomen. Je kunt het tweede fragment onder of boven het eerste plaatsen.

Stap 9

U kunt 3D-ruimtesimulatie toevoegen om animatie met platte tekst te animeren. Om dit te doen, past u de optie 3D-laag van het menu Laag toe op alle tekstlagen. Gebruik de optie Camera in de groep Nieuw van het menu Laag om een camera aan de compositie toe te voegen. Breid de instellingen uit, ga terug naar het begin van de video en plaats de keyframe-pictogrammen in de parameters Nuttige Plaats en Positie.

Stap 10

Om constant terugwijkende tekst te simuleren, moet u de camera aan het einde van de clip langs de z-as weg bewegen. Ga naar het einde van de compositie en wijzig de z-waarde voor de Nuttige Plaats en Camerapositie. Dit kan door een waarde in te voeren met het toetsenbord of door de camera weg te bewegen met de Track Z-tool.

Stap 11

Voeg de rest van de tekst toe aan de compositie. Wanneer u de startpositie van de zin aanpast, past u de z-coördinaat van de laag aan zodat op het moment dat de tekst dicht bij het scherm verschijnt. Verander op het laatste punt de waarde van deze coördinaat niet. Door de geanimeerde beweging van de camera zal het effect van de inscriptie die van de kijker af beweegt zichtbaar zijn.

Stap 12

U kunt een voorlopig resultaat bekijken met behulp van de RAM Preview-optie in de Preview-groep van het Composition-menu. Om de video op te slaan, stuurt u de compositie naar het Render Queue-palet met behulp van de optie Add to Render Queue in hetzelfde menu.

Aanbevolen: