Hoe Maak Je Tekst Rechts Van Een Afbeelding

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Tekst Rechts Van Een Afbeelding
Hoe Maak Je Tekst Rechts Van Een Afbeelding

Video: Hoe Maak Je Tekst Rechts Van Een Afbeelding

Video: Hoe Maak Je Tekst Rechts Van Een Afbeelding
Video: Word - Tekst op afbeelding 2024, Mei
Anonim

Door flexibiliteit, gemak en gebruiksgemak te combineren, bieden moderne teksteditors de breedste mogelijkheden voor het voorbereiden van documenten in een grote verscheidenheid aan formaten. Dergelijke documenten kunnen zowel tekst als afbeeldingen, diagrammen, tabellen, diagrammen en andere elementen bevatten. De flexibiliteit van tekstverwerkers, die leidt tot gemak bij het zetten, komt duidelijk tot uiting in zaken als de mogelijkheid om op verschillende manieren tekst rechts van een afbeelding te maken.

Hoe maak je tekst rechts van een afbeelding
Hoe maak je tekst rechts van een afbeelding

Noodzakelijk

  • - tekstverwerker Microsoft Office Word;
  • - teksteditor OpenOffice.org Writer.

instructies:

Stap 1

Plaats de tekst rechts van de afbeelding in een Microsoft Office Word-document door de eigenschappen van de weergave-indeling te wijzigen. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding. Selecteer het item "Beeldformaat …" in het contextmenu. Er wordt een dialoogvenster met dezelfde naam geopend.

Stap 2

Schakel over naar het tabblad "Positie". Klik op het vierkantje dat het uitlijningsschema voorstelt, waaronder het "rond het frame" staat. Selecteer de optie links uitgelijnd. Klik OK. De afbeelding wordt links op de pagina uitgelijnd. Klik met de muis rechts ervan. Voer uw tekst in.

Stap 3

Voer in een Microsoft Office Word-document de tekst rechts van de afbeelding in en plaats deze en de afbeelding in de tabelcellen. Plaats de tekstcursor op de afbeelding. Selecteer achtereenvolgens in het hoofdmenu de items "Tabel", "Invoegen", "Tabel". Voer in het dialoogvenster dat verschijnt in het veld "Aantal kolommen" de waarde 2 in en voer in het veld "Aantal rijen" de waarde 1 in. Klik op OK.

Stap 4

Plaats de afbeelding in de linker cel van de toegevoegde tabel door deze met de muis te slepen. Typ tekst in de cel aan de rechterkant. Wijzig indien nodig de breedte van de tabelkolommen door de scheidingslijn met de muis te slepen.

Stap 5

Maak de rand van de tafel onzichtbaar. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de titel. Selecteer "Tabeleigenschappen" in het contextmenu. Klik op de knop "Randen en opvulling". Selecteer de optie Geen in de stuurgroep Type op het tabblad Rand. Klik op de OK-knoppen in de twee geopende dialoogvensters.

Stap 6

Plaats in Microsoft Office Word de tekst rechts van de afbeelding als inhoud van het tekstblok. Selecteer in het hoofdmenu "Invoegen" en "Tekst". Teken rechts van de afbeelding een rechthoekig gebied met de muiscursor (met de linkerknop ingedrukt). Er wordt een tekstblok in het document gemaakt. Pas de grootte en positie aan door met de muis te slepen. Klik op het blok. Voer er tekst in.

Stap 7

Maak de tekst rechts van de afbeelding in OpenOffice.org Writer door de uitlijnings- en stroomeigenschappen te wijzigen. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding. Selecteer in het contextmenu het item "Afbeelding". Schakel in het dialoogvenster dat verschijnt naar het tabblad Wrapping. Klik op het vakje met het stroompatroon, waaronder "Rechts" staat. Als u de afbeelding bovendien links moet uitlijnen, schakelt u over naar het tabblad "Type" en selecteert u het item "Links uitlijnen" in de vervolgkeuzelijst "Horizontaal". groep bedieningselementen "Positie". Klik OK.

Stap 8

Plaats de tekst rechts van de afbeelding in OpenOffice.org Writer en plaats de tekst en de afbeelding in de tabelcellen. Volg de stappen die vergelijkbaar zijn met die beschreven in de tweede stap voor Microsoft Office Word, met het enige verschil dat u bovendien de sneltoets Ctrl + F12 kunt gebruiken om het dialoogvenster voor het maken van tabellen weer te geven.

Aanbevolen: