Hoe Een Formule In Excel Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Formule In Excel Te Verwijderen
Hoe Een Formule In Excel Te Verwijderen

Video: Hoe Een Formule In Excel Te Verwijderen

Video: Hoe Een Formule In Excel Te Verwijderen
Video: Top 10 cele mai Importante Formule Excel pentru Incepatori 2024, April
Anonim

Excel maakt het mogelijk om verschillende berekeningen uit te voeren, ook analytische. Met het programma kunt u uw eigen formules maken of ingebouwde functies gebruiken. Maar vaak is het nodig om het eindresultaat in een "stabiele" vorm te houden. Of u wilt gewoon niet dat de andere gebruiker de formules ziet die voor de berekeningen zijn gebruikt. Gebruik in deze gevallen opslaan als waarden.

Hoe een formule in Excel te verwijderen
Hoe een formule in Excel te verwijderen

instructies:

Stap 1

Als u een formule in een specifieke cel moet verwijderen, plaatst u de muiscursor erop en drukt u op de linkertoets. De functiebalk (direct onder de werkbalken) geeft de formule weer die is gebruikt om de waarde in de cel te berekenen.

Stap 2

Druk op de rechtermuisknop. Er verschijnt een contextmenu. Activeer het item "Kopiëren" erin, er zou een gestippeld kader rond de cel moeten verschijnen. Klik nogmaals met de rechtermuisknop. Selecteer in de lijst die weer verschijnt de regel "Plakken speciaal". Er wordt een nieuw venster geopend met invoegopties. Markeer met de linkermuisknop het item "waarden" of "waarden en formaten van getallen". Klik vervolgens op de knop "OK". U zult zien dat het resultaatnummer in de functiebalk verschijnt in plaats van de formule.

Stap 3

U kunt formules wijzigen in waarden in meerdere cellen tegelijk. Om dit te doen, moet u eerst deze cellen selecteren en vervolgens de stappen herhalen die in stap 2 zijn beschreven.

Stap 4

Om formules te wijzigen in waarden in een hele rij of kolom, moet u eerst het hele overeenkomstige gebied selecteren. Verplaats hiervoor de cursor naar de bovenrand van het blad met de namen (letters) van de kolommen of de linkerrand met de rijnummers en zet deze op het gewenste niveau zodat de cursor verandert in een zwarte pijl. Druk vervolgens op de linkermuisknop en je zult zien dat de hele rij (kolom) is gemarkeerd. Volg het algoritme uit clausule 2 van deze instructie.

Stap 5

Als u alle berekeningen op het werkblad als waarden wilt opslaan, verplaatst u de cursor naar de linkerbovenhoek van het werkblad. Wanneer u ziet hoe het hoekvierkant is gemarkeerd, drukt u op de linkermuisknop. Hiermee wordt het hele werkgebied geselecteerd. Herhaal de reeks acties vanaf stap 2.

Aanbevolen: