Hoe Een Formule In Excel Te Verbergen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Formule In Excel Te Verbergen
Hoe Een Formule In Excel Te Verbergen

Video: Hoe Een Formule In Excel Te Verbergen

Video: Hoe Een Formule In Excel Te Verbergen
Video: Gevoelige informatie verbergen in Excel 2024, April
Anonim

Microsoft Office Excel bevat veel functies om het uiteindelijke uiterlijk van de werkmappen die u maakt aan te passen. Voor een nadere blik op de instellingen kunt u het beste de gespecialiseerde literatuur over werken in Office raadplegen.

Hoe een formule in Excel te verbergen
Hoe een formule in Excel te verbergen

Noodzakelijk

MS Excel-programma

instructies:

Stap 1

Selecteer de cel waarvan u de formule wilt verbergen door op de linkermuisknop te drukken. Als u alles in één keer moet selecteren, gebruikt u de sneltoets Ctrl + A. Als u meerdere aangrenzende cellen moet selecteren, houdt u de linkermuisknop ingedrukt terwijl u de gewenste markeert. Om cellen te selecteren die niet aangrenzend zijn, gebruikt u het gelijktijdig indrukken van de Ctrl-toets op het toetsenbord en de linkermuisknop.

Stap 2

Ga naar het celopmaakmenu, selecteer het item "Cellen". Open de beveiligingsinstellingen en schakel het selectievakje naast Beschermde cel uit. Vink het vakje aan naast 'Formules verbergen' en pas deze actie vervolgens toe. Open het menu Extra. Ga naar de instellingen voor tafelbeveiliging, selecteer het item "Blad beveiligen".

Stap 3

Als u de formules van elk blad van een Excel-werkmap moet verbergen, voert u deze actie achtereenvolgens uit op elke pagina, als uw versie het toepassen van instellingen op de hele werkmap ondersteunt, volgt u deze actie en controleert u of de formules niet voor alle onderdelen beschikbaar zijn. Deze functie wordt vaak gebruikt bij het maken van educatief materiaal, bij het schrijven van handleidingen, bij het uitvoeren van verschillende computerwerkzaamheden, enzovoort.

Stap 4

Houd er rekening mee dat de volgorde van de stappen kan variëren, afhankelijk van de versie van Microsoft Office Excel die u hebt geïnstalleerd. Als u niet goed thuis bent in dit programma of als het voor u nogal moeilijk is om de nieuwe versie onder de knie te krijgen, gebruik dan de speciale referentieliteratuur over dit onderwerp.

Stap 5

Bezoek ook vaker themaformules en lees aanvullend materiaal op internet. Zoek naar speciale cursussen om uw Microsoft Office-vaardigheden te verbeteren, die zeker beschikbaar zijn in uw stad.

Aanbevolen: