Een Formule Invoegen In Excel

Inhoudsopgave:

Een Formule Invoegen In Excel
Een Formule Invoegen In Excel

Video: Een Formule Invoegen In Excel

Video: Een Formule Invoegen In Excel
Video: Berekeningen maken in Excel 2024, April
Anonim

In de spreadsheet-editor Microsoft Office Excel kunt u de uitvoering van acties van elke functie programmeren - hiervoor is een reeks operators ingebouwd in de toepassing. Maar soms is het nodig om de formule niet te dupliceren met Excel, maar om deze in een van de cellen van het werkblad in zijn oorspronkelijke vorm weer te geven. Dit is ook mogelijk.

Een formule invoegen in Excel
Een formule invoegen in Excel

Noodzakelijk

Tabel-editor Microsoft Office Excel 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Open Excel - de link om deze applicatie standaard te starten moet in het hoofdmenu van het besturingssysteem staan, in de subsectie Microsoft Office van de sectie Alle programma's.

Stap 2

Laad het benodigde document in het programma. Het dialoogvenster voor het zoeken naar bestanden wordt opgeroepen door op de sneltoets Ctrl + O te drukken.

Stap 3

Zoek en selecteer de cel in het werkblad waar de formule moet worden geplaatst.

Stap 4

Klik op het tabblad Invoegen in het Microsoft Excel-menu en zoek het pictogram Object invoegen. In de groep "Tekst" met opdrachten is dit de onderste in de kolom met drie afbeeldingen aan de rechterrand van deze sectie. Er is geen label op deze knop, maar als je erover beweegt, verschijnt de tooltip "Object invoegen". Klik op deze knop.

Stap 5

Zoek en selecteer de regel Microsoft Equation 3.0 in de lijst Objecttype van het geopende venster. Zorg ervoor dat het vakje Pictogramweergave niet is aangevinkt en klik op OK. Excel plaatst een nieuw object in de opgegeven cel en schakelt de modus voor het bewerken van formules in. Het deelvenster Formule wordt weergegeven met een extra set wiskundige symbolen en opmaakopties.

Stap 6

Construeer de gewenste formule met behulp van het extra paneel en als u klaar bent - klik op een cel in de tabel en de bewerkingsmodus wordt uitgeschakeld en het extra paneel wordt verborgen.

Stap 7

Als u wijzigingen in de formule moet aanbrengen, dubbelklikt u erop met de linkermuisknop en Excel activeert de bewerkingsmodus.

Stap 8

U kunt ook het uiterlijk van de ingevoerde formule wijzigen - achtergrondkleur, frame, er de achtergrond van de tabel van maken, enz. Hulpmiddelen voor deze bewerkingen worden op het tabblad "Hulpmiddelen voor tekenen" geplaatst - het verschijnt in het menu van de tabeleditor wanneer een object met een formule wordt geselecteerd. U kunt het formaat van dit object ook met de muis wijzigen door de ankerpunten op het frame eromheen naar de gewenste positie te slepen.

Aanbevolen: