Een Formule Schrijven In Excel

Inhoudsopgave:

Een Formule Schrijven In Excel
Een Formule Schrijven In Excel

Video: Een Formule Schrijven In Excel

Video: Excel opstellen formules 2022, November
Anonim

Microsoft Office Excel is het meest gebruikte hulpmiddel voor het werken met tabellen voor verschillende doeleinden. Zijn populariteit is voor een groot deel gebaseerd op een vrij eenvoudig mechanisme om met formules te werken en het vermogen om een ​​groot aantal vooraf gedefinieerde wiskundige, statistische, logische en andere functies daarin te gebruiken. Met dergelijke formules kunt u tabelgegevens in realtime verwerken en complexe resulterende documenten genereren zonder kennis van programmeertaal.

Een formule schrijven in Excel
Een formule schrijven in Excel

Het is nodig

Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor

instructies:

Stap 1

Begin met het invoeren van een formule in een cel in een spreadsheeteditor door op een gelijke-toets te drukken. Dit teken aan het begin van een rij vertelt Excel dat het de inhoud van de cel moet interpreteren als een formule, niet als tabelgegevens.

Stap 2

Gebruik een / (slash) voor delen, * (sterretje) voor vermenigvuldiging en ^ (circumflex) voor machtsverheffing. Als u bijvoorbeeld 2 bij 3 wilt vermenigvuldigen en het resultaat in blokjes is, klikt u op een lege cel in de tabel en typt u de volgende reeks tekens: = (2 * 3) ^ 3 Wanneer u klaar bent met typen, drukt u op Enter - Excel berekent en toont u het resultaat.bij het invoeren van formules worden aangegeven met hun gebruikelijke symbolen.

Stap 3

Voeg celverwijzingen in formules in als tabelgegevens in berekeningen moeten worden gebruikt. Om dit te doen, klikt u tijdens het typen van een formule op de gewenste cel in de tabel. Als cel A3 bijvoorbeeld het resultaat moet tonen van het vermenigvuldigen van de waarde in cel A1 met de waarde in cel A2, klik dan op cel A3, voer een gelijkteken in, klik op cel A1, voer een vermenigvuldigingsteken in, klik op cel A2 en druk op Enter.

Stap 4

Gebruik de vooraf ingestelde functies in de editor voor complexere berekeningen in formules. U kunt de functienamen zelf invoeren, maar in het begin is het handiger om het dialoogvenster "functiewizard" te gebruiken. Als u bijvoorbeeld de middelste waarde van een celbereik van A1 tot A10 in cel A11 wilt plaatsen, klikt u op cel A10, drukt u op het gelijkteken en klikt u vervolgens op het pictogram "Functie invoegen" aan het begin van de formulebalk boven de tafel.

Stap 5

Open de vervolgkeuzelijst "Categorie" in het verschenen dialoogvenster en selecteer de regel "Statistisch". Klik in de lijst met functies op GEMIDDELDE - het zal moeilijk te verwarren zijn, aangezien de beschrijving van de geselecteerde functie onder de lijst verschijnt.

Stap 6

Klik op de knop "OK" om naar de volgende stap van de functiewizard te gaan. In de tweede stap moet u de parameters van de functie specificeren - elk van hen heeft zijn eigen set parameters. Om de gemiddelde waarde van een celbereik te bepalen, hoeft u alleen maar een link naar de eerste en laatste cellen in het veld "Nummer1" in te stellen. De wizard zal daar het meest waarschijnlijke bereik invoegen en u kunt dit indien nodig wijzigen.

Stap 7

Klik op de knop "OK" om de functiewizard te voltooien. Dit is een basismanier om met formules en functies te werken, en als je het onder de knie hebt, zul je een enorme verscheidenheid aan gebruiksscenario's ontdekken.

Populair per onderwerp