Hoe Maak Je Een Formule In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Formule In Excel
Hoe Maak Je Een Formule In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Formule In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Formule In Excel
Video: Berekeningen maken in Excel 2024, Mei
Anonim

Microsoft Excel is een programma ontworpen voor het Windows-besturingssysteem. Het belangrijkste doel is om tabellen te maken en ermee te werken. De spreadsheet-editor heeft een brede functionaliteit en stelt u in staat bewerkingen met een groot aantal getallen te vergemakkelijken.

Hoe maak je een formule in Excel
Hoe maak je een formule in Excel

Excel heeft de mogelijkheid om formules van verschillende complexiteit te maken: van de eenvoudigste tot macro's. Dit zal het werk van niet alleen een specialist, maar ook een gewone gebruiker vergemakkelijken.

Toevoeging

Om meerdere getallen in een kolom toe te voegen, kunt u de functie "auto-sum" (∑-pictogram) gebruiken. Plaats de cursor op het gebied waar het bedrag moet staan.

som
som

Zoek het ∑-teken, klik erop, druk op "Enter". Het bedrag is berekend.

som
som

Om meerdere waarden toe te voegen, kunt u het anders doen. We zetten het gelijkteken, klik met de muis één voor één op de waarden die we moeten toevoegen.

som
som

We zetten een plusteken tussen de waarden, druk op Enter.

som
som

Zo hebben we de waarden van twee kolommen in één tabel anders toegevoegd.

aftrekken

Ga op dezelfde manier te werk om een aftrekformule te maken. Plaats de cursor op de cel waar het verschil van getallen zal zijn, klik op "gelijk". Markeer vervolgens met de muis eerst de verlaging, plaats dan de "min", markeer de afgetrokken en klik op "Enter".

aftrekken
aftrekken

De resulterende waarde wordt "uitgerekt" over de hele kolom. Verplaats hiervoor de cursor naar de rechter benedenhoek van het gewenste gebied zodat er een kruis verschijnt, druk op de linkermuisknop en sleep deze naar beneden.

aftrekken
aftrekken

Nu is het verschil in aantallen in de hele kolom berekend.

Vermenigvuldiging

Om getallen in Excel te vermenigvuldigen, moet u dit doen. In de cel met het totaal plaatsen we het teken "=", met de muis markeren we één voor één de factoren, delen ze door het teken "*", druk op "Enter".

vermenigvuldiging
vermenigvuldiging

Er kan een willekeurig aantal vermenigvuldigers zijn. Als alle factoren op één regel staan, kan de uitdrukking over de hele kolom worden "uitgerekt".

vermenigvuldiging
vermenigvuldiging

Om een kolom met getallen te vermenigvuldigen met een constant getal, moet je dit doen. Plaats een constant getal in een lege cel. We plaatsen de cursor op het gebied met het toekomstige resultaat, we doen de rest naar analogie met de vorige optie.

vermenigvuldigingsconstante
vermenigvuldigingsconstante

De resulterende letterlijke uitdrukking is correct voor dit gebied.

constante
constante

Maar als we de formule "oprekken", zoals we eerder deden, dan zal hij "verdwalen". Het programma houdt als constante rekening met het getal uit de volgende cel.

Om het programma te laten "weten" dat het nummer altijd uit een bepaald gebied moet worden gehaald, is het noodzakelijk om wijzigingen aan te brengen in het originele record. In ons geval wordt de waarde met een constante aangeduid als E7. We gaan naar de regel met formules en voegen vóór E en vóór 7 het symbool "$" toe, druk op "enter".

constante
constante

Nu kan de formule over de hele kolom worden uitgerekt.

constante
constante

We zien dat in elke cel van de kolom de eerste factor het getal uit cel E7 is.

Divisie

Laten we nu kolom E delen door kolom D (controleer gewoon of we correct vermenigvuldigd hebben met een constante).

divisie
divisie

We plaatsen de cursor in de cel met de toekomstige waarde, druk op "gelijk", markeer E8 en D8, plaats het deelteken "/" ertussen, druk op "Enter", "rek" de resulterende uitdrukking uit.

divisie
divisie

Het delen door een constante gebeurt op dezelfde manier als bij vermenigvuldigen.

Dit zijn de eenvoudigste formules die het eerst van pas komen. Exel biedt enorme mogelijkheden voor het maken van complexere taken. Het bedieningspaneel heeft een sectie "Formules".

formules
formules

Daarin kunt u de waarde selecteren die u nodig heeft. Dit is hoe het werkt. We plaatsen de cursor in een lege cel, gaan naar het gedeelte "Formules", selecteer het tabblad "Wiskundig".

wortel
wortel

Laten we bijvoorbeeld proberen de waarde "root" toe te passen.

wortel
wortel

Laten we de wortel van 4 tellen. Dat klopt: de wortel van vier is gelijk aan twee.

wortel
wortel

Op dezelfde manier maken we andere formules. De taak ligt binnen de macht van iedereen, je hoeft het alleen maar uit te zoeken.

Aanbevolen: