Brochures Afdrukken

Inhoudsopgave:

Brochures Afdrukken
Brochures Afdrukken

Video: Brochures Afdrukken

Video: Brochures Afdrukken
Video: Как печатается: брошюры | Интернет-печать от PrintPlace.com 2024, Mei
Anonim

U kunt brochures of zelfs boeken maken en afdrukken met een tekstverwerker en printer. Microsoft Office Word 2007 is hiervoor zeer geschikt - met zijn hulp kunt u zowel brochures met een vrij complexe structuur vanaf het begin maken als kant-en-klare documenten in dit formaat afdrukken.

Brochures afdrukken
Brochures afdrukken

Noodzakelijk

Microsoft Word 2007 teksteditor

instructies:

Stap 1

Start een teksteditor en laad het document dat u wilt afdrukken in brochureformaat. Dit kan zowel vanuit het hoofdeditormenu, dat wordt geopend door op de grote ronde Office-knop te klikken, als door sneltoetsen te gebruiken. Het corresponderende item in het menu heet "Open", en de sneltoetsen die eraan zijn toegewezen zijn CTRL + O.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Pagina-indeling" in het editormenu en open in de opdrachtgroep "Pagina-instelling" de vervolgkeuzelijst met het label "Velden". Selecteer het laagste item daarin - "Aangepaste velden". Hierdoor wordt het venster Pagina-instelling geopend.

Stap 3

Zoek de vervolgkeuzelijst naast "meerdere pagina's" - deze wordt in het gedeelte "Pagina's" van het standaard tabblad "Velden" geplaatst. Selecteer in de lijst de regel "Brochure". Als u dit heeft gedaan, verschijnt in deze sectie naast het woord "aantal pagina's in de brochure" nog een vervolgkeuzelijst. Hier kunt u een paginalimiet opgeven of de standaardwaarde laten staan ("Alle").

Stap 4

Stel de offsetwaarden vanaf de randen van het blad en de afstand tussen pagina's op één blad in de overeenkomstige invoervelden in het bovenste gedeelte van hetzelfde tabblad in.

Stap 5

Klik op het tabblad Papierformaat als u een ander papierformaat dan het standaard A4-formaat gaat gebruiken om af te drukken. In het bovenste gedeelte van dit tabblad kunt u het gewenste formaat uit de lijst met normen selecteren of uw eigen formaat specificeren, met vermelding van de afmetingen in centimeters.

Stap 6

Klik op het tabblad "Papierbron" en selecteer in het gedeelte "Kop- en voetteksten onderscheiden" de juiste selectievakjes. Als uw document paginering of kop- en voetteksten heeft, moet u het vakje "even en oneven pagina's" aanvinken om ze altijd aan de buitenrand (of binnenzijde) te laten afdrukken. Bij even pagina's wordt de brochure aan de rechterrand afgedrukt en bij oneven pagina's aan de linkerrand.

Stap 7

Klik op de knop "OK" wanneer alle vereiste instellingen zijn gewijzigd.

Stap 8

Als u helemaal opnieuw een brochure gaat maken, dan is misschien een van de kant-en-klare opmaaksjablonen die u rechtstreeks vanuit de openbare winkel in Word kunt downloaden, geschikt voor u. Open hiervoor het hoofdmenu, selecteer het item "Maken" erin en klik op het item "Brochures" in de linkerkolom van het dialoogvenster dat wordt geopend. U kunt een van de juiste opties voor de afbeelding en beschrijving selecteren en deze vervolgens openen om te bewerken door op de knop "Downloaden" te klikken.

Stap 9

Druk op CTRL + P om de brochure te verzenden om af te drukken wanneer u klaar bent met bewerken en opmaken.

Aanbevolen: