Een Testpagina Afdrukken

Inhoudsopgave:

Een Testpagina Afdrukken
Een Testpagina Afdrukken

Video: Een Testpagina Afdrukken

Video: Een testpagina afdrukken - HP Deskjet 2050 All-in-One printer 2022, December
Anonim

Door een testpagina af te drukken, kunt u alle basisinstellingen van de printer controleren, de nauwkeurigheid van het afdrukken van kleuren bekijken. De testpagina laat zien hoe de printer correct is geconfigureerd en of de standaard afdrukinstellingen geschikt zijn voor de gebruiker. Bovendien wordt informatie over de driverversie en het printermodel afgedrukt op de testpagina. Deze informatie kan nuttig zijn bij het oplossen van problemen.

Een testpagina afdrukken
Een testpagina afdrukken

Het is nodig

Windows-computer, printer

instructies:

Stap 1

Klik met de linkermuisknop op de knop "Start" in de taakbalk en selecteer "Configuratiescherm" in de lijst met services. Vervolgens moet u het gedeelte "Printers en faxapparaten" selecteren. Afhankelijk van het besturingssysteem dat u gebruikt, kan de naam van de sectie worden aangepast. In Windows 7 en Vista heet dit gedeelte Apparaten en printers. De sectie bevat een lijst van alle printers die op de computer zijn aangesloten. Als er meerdere printers in de lijst staan, zoek dan het model waarvoor u een testpagina wilt afdrukken.

Stap 2

Beweeg de muiscursor over de geselecteerde printer en druk op de rechtertoets. Het snelmenu voor de printer verschijnt. Selecteer in het contextmenu de opdracht "eigenschappen" en klik erop met de linkermuisknop.

Stap 3

Open in het menu "eigenschappen" het tabblad "algemeen" en klik met de linkermuisknop op het commando "proefafdruk". Als de printer voor de eerste keer opstart of lange tijd niet is gebruikt, moet u enkele seconden (15 tot 30) wachten voordat het afdrukken begint. Het kost de printerdriver alleen tijd om alle informatie over het systeem te verzamelen. In de toekomst zal de afdrukverwerkingssnelheid hoger zijn. De testpaginaparameters van elke printer zijn standaard gedefinieerd en absoluut alle printerparameters worden getest tijdens het afdrukken. De testpagina kan per model verschillen.

Stap 4

Evalueer de testpagina wanneer het afdrukken is voltooid. Het moet afbeeldingen, tekst, voorbeelden van absoluut alle kleuren bevatten. Er mag geen vervorming of oneffenheid zijn. Als de afdruk is gemaakt met een inkjetprinter, mogen er geen inktdruppels zijn.

Stap 5

Wanneer de printer klaar is met het afdrukken van de pagina, wordt u gevraagd de afdrukinstellingen op te slaan. Als alle parameters van de testpagina bij u passen, kunt u eenvoudig op het commando "standaard afdrukparameters opslaan" klikken.

Populair per onderwerp