Afdrukken Met Kleureninkt

Afdrukken Met Kleureninkt
Afdrukken Met Kleureninkt

Video: Afdrukken Met Kleureninkt

Video: Met deze inkttrucs print je veel goedkoper (Consumentenbond) 2022, September
Anonim

Uitgerust met zwarte en kleurencartridges, biedt de inkjetprinter afdrukken in zwart-wit en kleur. Met de aanschaf van een dergelijke printer is er een uitstekende mogelijkheid om niet alleen zwart-wit tekstdocumenten af ​​te drukken, maar ook afbeeldingen in kleur. Om met kleureninkt af te drukken, moet u de juiste afdrukopties voor uw printer selecteren. Wijzig voor elke printer de afdrukinstellingen in het dialoogvenster Eigenschappen.

Afdrukken met kleureninkt
Afdrukken met kleureninkt

Het is nodig

  • - Printer;
  • - patroon;
  • - gekleurde inkt;
  • - papier.

instructies:

Stap 1

Gebruik de tabbladen Papier / Kwaliteit en Kleur voor basiscontrole over de selectie van kleurafdrukwaarden. Onthoud dat, afhankelijk van de software die u gebruikt, er enkele verschillen zijn in de namen van de tabbladen, knoppen en attributen van het dialoogvenster Eigenschappen.

Stap 2

Open afwisselend de tabbladen Papier / Kwaliteit en Kleur in het dialoogvenster Eigenschappen. Lees aandachtig alle afdrukopties die door uw specifieke printer worden aangeboden. Elke fabrikant van kleurenprinters ontwikkelt zijn eigen mogelijkheden voor kleurenafdrukken. Maar over het algemeen is het principe om te kiezen voor afdrukken met kleureninkt bijna hetzelfde.

Stap 3

Bepaal voor welk doel u afdrukken in kleur nodig heeft en selecteer de juiste printerinstellingen op de desbetreffende tabbladen Selecteer "Hoge" (of "Beste") kwaliteit voor het afdrukken van afbeeldingen van hoge kwaliteit. Om de originele kleuren te reproduceren bij het afdrukken van digitale foto's, specificeert u het "Kleurgebied", terwijl de kleureninkt wordt "gemengd" om een ​​specifieke kleur te verkrijgen. Als u geen kleurenafbeelding van superhoge kwaliteit hoeft te verkrijgen, selecteert u de daarvoor bestemde afdrukkwaliteit: "snel", "draft" of "normaal" ("zuinige afdruk", "conceptafdruk", "normale afdruk". "). Dit zal het verbruik van kleureninkt aanzienlijk verminderen.Sommige printers bieden "Inkt-backup-modus" met behulp van een enkele cartridge. Als er weinig of geen zwarte inkt is, stelt u in om af te drukken met de driekleurencartridge. In dit geval worden kleuren meestal weergegeven en zwart wordt weergegeven met een grijsachtige tint.

Stap 4

Om af te drukken met de beste kwaliteit kleureninkt, selecteert u op het tabblad "Papier / Kwaliteit" het juiste papier op het tabblad "Type", dat hoge afdrukeigenschappen zal vertonen.

Populair per onderwerp