Hoe Een Tabelsectierij Toe Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tabelsectierij Toe Te Voegen
Hoe Een Tabelsectierij Toe Te Voegen

Video: Hoe Een Tabelsectierij Toe Te Voegen

Video: Hoe Een Tabelsectierij Toe Te Voegen
Video: De Spindoctors (S2 A7): Hoe de spin van een dronken Remkes mislukte | NPO Radio 1 2024, Mei
Anonim

Het is soms moeilijk voor een beginnende gebruiker om de locatie, de manier van oproepen en het gebruik van verschillende tools in programma's te onthouden. Dus bij het bewerken van tabellen in Microsoft Office Word en Microsoft Office Excel, kan de vraag rijzen hoe u een rij kunt toevoegen aan het tabelgedeelte van het document.

Hoe een tabelsectierij toe te voegen
Hoe een tabelsectierij toe te voegen

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om een rij toe te voegen aan een tabel in de Word-teksteditor. Klik op het tabblad "Invoegen". Klik in het gedeelte "Tabel" op de knop in de vorm van een pijl - een menu wordt uitgevouwen. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Tabel tekenen". De muiscursor verandert in een potlood. Trek met dit "potlood" een horizontale lijn in de rij van de tafel die je nodig hebt. De bestaande lijn wordt opgesplitst in twee lijnen.

Stap 2

Om de modus voor het tekenen van tabellen te verlaten, gaat u opnieuw naar het tabblad "Invoegen" en klikt u in dezelfde sectie "Tabel" opnieuw op de regel "Tabel tekenen" met de linkermuisknop in het vervolgkeuzemenu. De cursor keert terug naar zijn normale uiterlijk en u kunt tekst invoeren.

Stap 3

Een andere manier: selecteer de rij die je nodig hebt volledig in de tabel. Het contextmenu "Werken met tabellen" wordt beschikbaar in de editor. Ga naar het tabblad Indeling en klik op een van de knoppen in het gedeelte Rijen en tabellen. Om de nieuwe regel boven de geselecteerde te laten verschijnen, selecteert u de knop Boven invoegen. Om respectievelijk een nieuwe regel onder de geselecteerde regel te laten verschijnen, klikt u op de knop "Onderaan invoegen".

Stap 4

Op deze manier kunt u meerdere regels tegelijk invoegen. Selecteer het gewenste aantal rijen in de bestaande tabel, bijvoorbeeld drie, en klik op de knop "Hieronder invoegen". Er worden drie nieuwe rijen tegelijk aan uw tabel toegevoegd.

Stap 5

Om een rij toe te voegen in de tabelsectie van een Excel-document, plaatst u de cursor in een cel en klikt u er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Invoegen", plaats in het geopende venster een markering tegenover het item "Lijn" en klik op de knop OK.

Stap 6

U kunt ook de cursor naar de linkerrand van het blad verplaatsen. Klik in het veld met de markering van de lijnen met de linkermuisknop op de lijn waarboven u een nieuwe lijn wilt toevoegen. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde regel en selecteer de opdracht "Plakken" in het vervolgkeuzemenu - er verschijnt een nieuwe regel.

Stap 7

Op dezelfde manier kunt u meerdere nieuwe regels tegelijk toevoegen door het overeenkomstige aantal bestaande regels in het document te markeren. Om nieuwe regels boven niet-aaneengesloten regels in te voegen, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u de gewenste regels selecteert.

Aanbevolen: