Een Object Toevoegen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Object Toevoegen In Photoshop
Een Object Toevoegen In Photoshop
Anonim

Photoshop is niet alleen een afbeeldingseditor waarmee je amateurfoto's kunt verbeteren tot het niveau van professionele. Photoshop is ook een geweldig programma voor fotomontage en het maken van interessante collages. En in dit geval is de basisvaardigheid het toevoegen van objecten aan de afbeelding.

Een object toevoegen in Photoshop
Een object toevoegen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open twee afbeeldingen van het tabblad Bestand → Openen. Van de ene knip je een object uit, de andere moet je aanvullen met een object. Plaats de ramen naast elkaar. Activeer de navigator op het tabblad Venster om de afbeelding waaruit u het object wilt knippen, te schalen.

Stap 2

Om een deel van de afbeelding uit te knippen, neem je het gereedschap Veelhoeklasso. Vergroot de afbeelding met het gewenste object tot 200-300% en hoger, indien nodig. Plaats een punt op de omtrek van het object. Verleng een korte lijn vanaf een punt en voeg een andere toe.

Stap 3

Teken op deze manier de hele omtrek van het object en probeer punten op een kleine afstand van elkaar te plaatsen, zodat de randen van het object vloeiender zijn. Sluit de selectie tot het eerste punt, of druk op de Ctrl-toets en, terwijl u deze ingedrukt houdt, klik waar het eerste punt ongeveer zou moeten zijn. Daarna verschijnt een selectie in de vorm van een lopende stippellijn.

Stap 4

Gebruik het gereedschap Pen om een klein of complex object uit te snijden zonder rafels en vloeiende lijnen te behouden. In de bovenste balk, onder de tabbladen, zie je drie vierkanten. Beweeg de cursor er achtereenvolgens over, klik op het vak Paden ("Paden / paden"). Plaats een punt op de omtrek van het object. Zonder de muisknop los te laten, sleept u de lijn in de gewenste richting - dit creëert een hulplijn ten opzichte waarvan de contour verder wordt getekend.

Stap 5

Klik ergens anders, niet ver van het eerste punt, en sleep de lijn opnieuw. Beide punten worden verbonden om een vloeiende lijn te creëren. Creëer op deze manier een pad over de grenzen van het object. Klik het op het startpunt en klik vervolgens met de rechtermuisknop naar binnen vanuit de pen. Klik op Selectie maken. Stel in het veld Feather Radius ("Feather radius") 0 in om het pad duidelijk te maken, of een ander getal om het pad vager te maken. Klik op "OK" om een selectie te maken.

Stap 6

Als het onderwerp op een effen achtergrond staat, gebruik dan de toverstaf. Stel in het paneel onder het hoofdmenu een lage waarde in voor Tolerantie ("Tolerantie") om het selectiegebied nauwkeuriger te maken. Klik op de achtergrond, klik met de rechtermuisknop in de gemaakte selectie. Selecteer Inverse selecteren in het menu dat verschijnt. Het object wordt gemarkeerd.

Stap 7

Om het gewenste object naar de afbeelding over te brengen, neemt u het gereedschap Verplaatsen of drukt u op V. Plaats de cursor met een zwarte pijl en een kleine schaar in het geselecteerde object. Sleep over de afbeelding en plaats deze indien nodig.

Stap 8

Om een object toe te voegen, opent u het tabblad Bewerken en klikt u op Kopiëren. Klik op het venster met de afbeelding waar u het object wilt invoegen. Open het tabblad Bewerken opnieuw en kies Plakken. Pas de positie van het object aan met het gereedschap Verplaatsen.

Aanbevolen: