Een Resolutie Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Resolutie Maken In Photoshop
Een Resolutie Maken In Photoshop

Video: Een Resolutie Maken In Photoshop

Video: Een Resolutie Maken In Photoshop
Video: Pad maken in Photoshop 2024, April
Anonim

Ondanks de vrij ondubbelzinnige definitie heeft het concept van digitale beeldresolutie tegenwoordig een dubbele betekenis. Deze term wordt zowel de logische resolutie genoemd (een kenmerk dat de relatie tussen het aantal beeldpixels en de werkelijke afmetingen bij uitvoer naar verschillende apparaten bepaalt), als de afmeting van het raster zelf. In de editor Adobe Photoshop kunt u de beeldresolutie geschikt maken voor gebruik voor bepaalde doeleinden.

Een resolutie maken in Photoshop in
Een resolutie maken in Photoshop in

Noodzakelijk

Adobe Photoshop geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

Laad de afbeelding waarvan u het formaat wilt wijzigen in Adobe Photoshop. Vouw het gedeelte Bestand van het hoofdmenu van de toepassing uit en selecteer vervolgens het item "Open …". U kunt ook op de sneltoets Ctrl + O drukken. Er wordt een dialoogvenster voor het openen van een bestand weergegeven. Ga naar de benodigde directory daarin, selecteer het bestand met de afbeelding en klik op "Openen".

Stap 2

Open het dialoogvenster voor het beheren van de geometrische parameters van de afbeelding. Gebruik de sneltoets Ctrl + Alt + I. U kunt ook achtereenvolgens de items Afbeelding en "Afbeeldingsgrootte …" selecteren in het hoofdmenu.

Stap 3

Activeer de optie Resample Image om de fysieke resolutie van de afbeelding te wijzigen. In de groep met Pixelafmetingen-besturingselementen worden de waarden voor Breedte en Hoogte bewerkbaar. Als u ze proportioneel moet wijzigen, activeert u de optie Verhoudingen beperken. Selecteer in de vervolgkeuzelijsten van de groep Pixelafmetingen de maateenheden (pixels of procent) en selecteer in de onderste lijst van het dialoogvenster de methode voor beeldinterpolatie. Voer nieuwe waarden in voor Breedte en Hoogte. Klik OK.

Stap 4

Als u alleen de Booleaanse resolutie wilt wijzigen zonder de rastergegevens te beïnvloeden, schakelt u het selectievakje Afbeelding opnieuw samplen uit. Daarna worden de meeste dialoogknoppen vergrendeld. Alleen degenen die zich in de groep Documentgrootte bevinden, blijven actief. Geef de nieuwe resolutie direct op in het veld Resolutie of voer de gewenste waarden in de velden Breedte en Hoogte in. In dit geval worden de gegevens in de overige velden dynamisch bijgewerkt. Klik op de knop OK om de wijzigingen toe te passen.

Stap 5

Sla de geconverteerde afbeelding op. Als u alleen de logische resolutie hebt gewijzigd en de gegevens in het oorspronkelijke formaat worden opgeslagen zonder compressie, of met compressie, maar zonder kwaliteitsverlies, kunt u het originele bestand overschrijven. Om dit te doen, drukt u op Ctrl + S. Druk anders op Ctrl + Shift + S en sla ze op in afbeeldingen met een nieuwe naam in elk handig formaat.

Aanbevolen: