Een Aangepaste Resolutie Instellen

Inhoudsopgave:

Een Aangepaste Resolutie Instellen
Een Aangepaste Resolutie Instellen

Video: Een Aangepaste Resolutie Instellen

Video: Een Aangepaste Resolutie Instellen
Video: How-to: alles over resolutie 2024, Mei
Anonim

De matrix van een LCD-monitor bestaat uit een vast aantal punten en de beste beeldkwaliteit wordt verkregen wanneer de resolutie die is geselecteerd in de OS-instellingen overeenkomt met het matrixformaat. Naast de basisresolutie zijn er verschillende extra opties, waarvan het gebruik is goedgekeurd door de ontwerpers, omdat het beeld binnen acceptabele grenzen verslechtert. Alle andere waarden ontbreken in de standaard OS-instellingen, maar kunnen worden geactiveerd met behulp van extra

Een aangepaste resolutie instellen
Een aangepaste resolutie instellen

instructies:

Stap 1

U kunt de uitgebreide lijst met schermresoluties openen vanuit de standaarddialogen van het besturingssysteem. Begin met deze methode - misschien bevat de lijst de waarde die u nodig hebt. Klik hiervoor in Windows 7 met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding op het bureaublad en selecteer de regel "Schermresolutie" in het contextmenu.

Stap 2

Klik in het geopende venster op de link "Extra parameters" en klik in het volgende venster op de knop "Lijst met alle modi". Als gevolg hiervan wordt het volgende, derde instellingenvenster geopend.

Stap 3

Dit venster bevat een lange lijst met resoluties en de bijbehorende vernieuwingsfrequenties. Bekijk het en, als u de gewenste optie vindt, selecteert u de regel en klikt u op de knop OK. Sluit de andere twee vensters met de OK-knop.

Stap 4

Als de vereiste resolutie zo afwijkend is dat deze niet eens in de uitgebreide lijst staat, moet u extra software gebruiken. Het is mogelijk dat het benodigde programma voor het beheer van de videokaart al op uw computer is geïnstalleerd. Het kan elk van de Catalyst-versies zijn voor ATI-videokaarten of nVidia voor GeForce. De procedure is afhankelijk van de toepassing die u gebruikt. Voor nVidia begint u bijvoorbeeld door met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding te klikken en nVidia Configuratiescherm te kiezen in het pop-upmenu.

Stap 5

Klik in het nVidia-paneel op de koppeling Aangepaste resolutie beheren onder het gedeelte Weergave en klik op de knop Nieuw. Een apart venster voor het instellen van de nieuwe resolutie wordt geopend.

Stap 6

Voer in de vakken Desktop Pixels Horizontal en Desktop Lines Vertical het aantal punten in de respectieve richtingen in. Van de rest van de instellingen kan het nodig zijn om de waarde "Bits per pixel" te selecteren.

Stap 7

Klik op de knop "Test" in de rechterbovenhoek van het venster en de videokaart zal proberen het beeld over te schakelen naar de weergavemodus die u hebt opgegeven. Als het werkt, sluit dan het venster. De niet-standaard resolutie wordt toegevoegd aan de algemene lijst en u kunt deze op de gebruikelijke manier gebruiken.

Aanbevolen: