Hoe De Resolutie Van Een Foto Te Verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe De Resolutie Van Een Foto Te Verhogen
Hoe De Resolutie Van Een Foto Te Verhogen

Video: Hoe De Resolutie Van Een Foto Te Verhogen

Video: Hoe De Resolutie Van Een Foto Te Verhogen
Video: How-to: alles over resolutie 2024, Mei
Anonim

Resolutie is een van de belangrijke eigenschappen van digitale afbeeldingen die rechtstreeks van invloed zijn op hun weergave en afdrukken. Resolutie wordt uitgedrukt in dots per inch en specificeert de relatie tussen de fysieke afmetingen van het raster en zijn geometrische afmetingen wanneer weergegeven. Soms wordt de resolutie ten onrechte de afmeting van het beeldraster genoemd. De resolutiewaarde wordt opgeslagen in afbeeldingsbestanden. Afbeeldingen die zijn vastgelegd met digitale camera's en andere fotografische apparaten hebben vaak een lage resolutie, zodat ze goed op een scherm kunnen worden bekeken. Maar in dit geval is het zinvol om vóór het afdrukken de resolutie van de foto te verhogen.

Hoe de resolutie van een foto te verhogen
Hoe de resolutie van een foto te verhogen

Noodzakelijk

Adobe Photoshop grafische editor

instructies:

Stap 1

Open de foto in Adobe Photoshop. Om dit te doen, selecteert u het item "Bestand" in het hoofdmenu van de toepassing en vervolgens het item "Openen", of drukt u op de toetscombinatie "Ctrl + O". Ga in het dialoogvenster voor bestandsselectie dat verschijnt naar de map met de foto, selecteer het fotobestand in de lijst en klik op de knop "Openen".

Stap 2

Open het dialoogvenster voor het vergroten of verkleinen van de afbeelding. Druk op de sneltoets Alt + Ctrl + I of selecteer "Afbeelding" en "Afbeeldingsgrootte …" in het menu.

Stap 3

Wijzig de resolutie van de afbeelding. Kopieer de waarde van het veld Breedte van de stuurgroep Pixelafmetingen van het dialoogvenster Afbeeldingsgrootte naar het klembord. Stel de velden "Breedte" en "Hoogte" proportioneel in als deze niet zijn ingesteld. Klik hiervoor op de kettingafbeelding naast de velden. Selecteer in de vervolgkeuzelijst naast het veld "Resolutie" de waarde "pixels / inch". Wijzig de inhoud van het veld "Oplossing". Voer daarin de gewenste resolutiewaarde in. Plak de waarde van het klembord in het veld Breedte van de stuurgroep Pixelafmetingen. Klik op de knop "OK" in het dialoogvenster.

Stap 4

Sla een kopie van de afbeelding op. Druk op de sneltoets Alt + Ctrl + S of selecteer de menu-items "Bestand" en "Opslaan als …". Stel de opslagparameters in in het dialoogvenster dat verschijnt. Klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: