De Resolutie Van Een Foto Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Resolutie Van Een Foto Wijzigen
De Resolutie Van Een Foto Wijzigen

Video: De Resolutie Van Een Foto Wijzigen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: resolutie wijzigen foto lage kwaliteit 2023, Februari
Anonim

Fotoresolutie wordt gemeten in pixels en wordt bepaald door de hoogte en breedte van de foto. Een foto gemaakt met een 12 megapixel camera heeft dus een resolutie van 4000x3000 pixels. Dergelijke grote machtigingen zijn niet erg handig om op een computer op te slaan en naar internet te uploaden of per e-mail te verzenden vanwege de grote omvang van het bestand. Immers, hoe hoger de resolutie, hoe hoger het volume dat de foto op de schijf inneemt.

De resolutie van een foto wijzigen
De resolutie van een foto wijzigen

instructies:

Stap 1

Om de resolutie te wijzigen, hebt u een foto-editor nodig - dit kan Paint.NET, Adobe Photoshop, Ulead Photoimpacht, ACD SeeSystem en vele anderen zijn. De meest toegankelijke van hen, gratis en tegelijkertijd niet inferieur in functionaliteit - Paint.NET. Het programma heeft een volledig Russische interface en is zelfs voor een beginner begrijpelijk. U kunt het installatiebestand downloaden via de link: www.paintnet.ru/download/

Nadat u het programma hebt geïnstalleerd en gestart, opent u de gewenste foto in het menu "Bestand" - "Openen". Om de resolutie van de foto te wijzigen, roept u het menu "Afbeelding" - "Formaat wijzigen" op. Selecteer in het venster dat verschijnt "Percentage" als u de foto met een bepaald percentage wilt verkleinen, of "Absolute grootte" als u de gewenste resolutie wilt krijgen. Om te voorkomen dat de afbeelding uitrekt en krimpt, vinkt u de optie "Behoud aspectverhouding" aan en voert u de gewenste breedte of hoogte van de afbeelding in pixels in, terwijl u slechts één numerieke parameter hoeft te wijzigen - de tweede verandert automatisch in overeenstemming met de schaal van de foto.

Stap 2

Een paar woorden over het opslaan van een foto met een nieuwe resolutie. Als u de originele foto wilt opslaan zonder deze te overschrijven, klikt u op "Bestand" - "Opslaan als" en slaat u de resulterende foto op met een nieuwe resolutie in het formaat dat u nodig heeft in een handige map op uw computer. Als de originele foto niet langer nodig is, slaat u de foto op met de gewijzigde resolutie door op "Bestand" - "Opslaan" te klikken.

Populair per onderwerp