De Resolutie Van Een Afbeelding Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Resolutie Van Een Afbeelding Wijzigen
De Resolutie Van Een Afbeelding Wijzigen

Video: De Resolutie Van Een Afbeelding Wijzigen

Video: De Resolutie Van Een Afbeelding Wijzigen
Video: resolutie wijzigen foto lage kwaliteit 2024, Mei
Anonim

Elk grafisch bestand heeft zijn eigen resolutie, die wordt gemeten in pixels. Het volume van een foto of afbeelding in megapixels kan worden verkregen door het aantal pixels in de breedte te vermenigvuldigen met hun aantal in de hoogte van het grafische bestand. Tegelijkertijd is de resolutie van afbeeldingen vaak onderhevig aan verandering om snel grote afbeeldingen per e-mail te verzenden en ruimte te besparen op een flashstation of schijf.

De resolutie van een afbeelding wijzigen
De resolutie van een afbeelding wijzigen

Noodzakelijk

Paint. NET-programma

instructies:

Stap 1

Om de bestandsgrootte te verkleinen, wordt meestal ook de beeldresolutie verlaagd. Om de resolutie van een afbeelding te wijzigen, hebt u elke, zelfs de eenvoudigste, grafische editor nodig. Bijvoorbeeld, behoorlijk rijk aan functies, gratis Russisch-talige foto-editor Paint. NET. Je kunt het hier downloaden: www.paintnet.ru/download/. Het geïnstalleerde Paint. NET neemt zeer weinig ruimte in beslag op uw harde schijf en de interface is zelfs voor een onervaren gebruiker begrijpelijk

Installeer Paint. NET, voer het uit, open de afbeelding waarvan u het formaat wilt wijzigen. Ga hiervoor naar het menu "Bestand" - "Openen". Nadat de afbeelding is geopend, selecteert u op de werkbalk "Afbeelding" - "Formaat wijzigen". Selecteer in het venster dat verschijnt "Percentage" om de beeldresolutie in procenten te wijzigen. Als u een vooraf bepaalde resolutie wilt, zoals 800 pixels breed, selecteert u Absolute grootte en voert u de gewenste opties in. Vink het selectievakje "Behoud beeldverhouding" aan om te voorkomen dat de afbeelding uitrekt en platdrukt.

Stap 2

De foto met de nieuwe resolutie is klaar. Om het originele bestand niet te verliezen, wat in de toekomst nuttig kan zijn, moet u het niet overschrijven, maar "Bestand" - "Opslaan als" selecteren en de resulterende afbeelding opslaan met een nieuwe resolutie in het formaat dat u nodig hebt op een geschikte plaats, bijvoorbeeld op het bureaublad of naar de map Mijn afbeeldingen.

Aanbevolen: