De Resolutie Wijzigen In Photoshop

Inhoudsopgave:

De Resolutie Wijzigen In Photoshop
De Resolutie Wijzigen In Photoshop

Video: De Resolutie Wijzigen In Photoshop

Video: De Resolutie Wijzigen In Photoshop
Video: Photoshop serie 2 de afbeeldingsgrootte veranderen 2024, April
Anonim

Resolutie is een van de belangrijkste indicatoren van een afbeelding die verantwoordelijk is voor de kwaliteit ervan. Het laat zien hoeveel stippen (pixels) in een ruimte van één inch passen. Hoe hoger de resolutie, hoe hoger de kwaliteit van de foto. Maar je moet het vakkundig veranderen, waarbij de meester van het werken met afbeeldingen - "Photoshop" van grote hulp zal zijn.

De resolutie wijzigen in Photoshop
De resolutie wijzigen in Photoshop

Noodzakelijk

geïnstalleerde software "Photoshop", elke versie is geschikt voor werk

instructies:

Stap 1

Een lage beeldresolutie heeft altijd invloed op de kwaliteit van de foto, vooral bij het vergroten of verkleinen ervan. Maar als je een beetje aan de pixels sleutelt, kun je een behoorlijk goede foto krijgen.

Stap 2

Start Photoshop op uw computer. Dit kan worden gedaan door op de snelkoppeling te klikken, indien beschikbaar op het bureaublad, of via het menu "Start", selecteer "Alle programma's" en zoek degene die u nodig hebt.

Stap 3

Wanneer het programma wordt geopend, voegt u de afbeelding toe die u nodig hebt voor verwerking. Klik hiervoor op "Bestand" in de menubalk en ga naar de optie "Openen als" of gebruik de "sneltoetsen" Alt + Shift + Ctrl + O. Kies vervolgens een locatie voor de afbeelding en klik op Openen.

Stap 4

Nadat de foto in het werkvenster is verschenen, zoekt u het item "Afbeelding" op de menubalk. Klik erop en ga naar de optie "Afbeeldingsgrootte". Als u tegelijkertijd op de knoppen Alt + Ctrl + I drukt, kunt u iets sneller naar dit gedeelte gaan.

Stap 5

Voer vervolgens in de tabel die wordt geopend de vereiste afbeeldingsafmetingen in, met vermelding van de breedte en hoogte, in pixels of procent. Deze lijnen vertegenwoordigen de werkelijke schaal van de tekening. En de onderste kolommen geven het formaat van de afdruk en de resolutie van de foto weer. Hier kunt u de gewenste waarde invullen. Houd er rekening mee dat wanneer u sommige parameters wijzigt, andere dienovereenkomstig zullen veranderen. Dit heeft in ieder geval zeker invloed op de grootte van de foto.

Stap 6

Vink indien nodig de vakjes "Schaalstijl", "Proporties behouden" en "Intepolatie" aan. Selecteer een van de interpolatie-opties. Bicubisch is geweldig voor vloeiende gradiënten, aangrenzende pixels houden scherpe randen, Bicubisch gelabeld Smoother is het beste voor het vergroten van een foto, gelabeld Sharper is ideaal om te verkleinen.

Stap 7

U kunt ook de functie van automatische selectie van beeldresolutie gebruiken. Specificeer het nieuwe formaat van de foto, de kwaliteit (concept, goed of beste), en het programma zal onafhankelijk de beste optie selecteren voor de gespecificeerde parameters.

Stap 8

U kunt de aangebrachte wijzigingen aan de foto opslaan door vanuit het menu Bestand naar het gedeelte Opslaan als te gaan of door op Shift + Ctrl + S te drukken. Geef vervolgens het bestandsformaat en de naam op en klik op "Opslaan".

Stap 9

U kunt ook wijzigingen in de originele afbeelding opslaan. Gebruik in dit geval de functie "Opslaan" of druk op Alt + Ctrl + C.

Stap 10

Hernoem de afbeelding en geef de doelmap op waar u de foto wilt plaatsen. Hiermee voltooit u uw stappen om de beeldresolutie te wijzigen.

Aanbevolen: