Hoe Programma's In Linux Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Programma's In Linux Te Installeren
Hoe Programma's In Linux Te Installeren

Video: Hoe Programma's In Linux Te Installeren

Video: Hoe Programma's In Linux Te Installeren
Video: Как скомпилировать и запустить программу C с помощью GCC в Ubuntu 18.04 LTS (Linux) / Ubuntu 20.04 LTS 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig zijn er nogal wat populaire varianten van de Linux OS-familie. Onlangs hebben ontwikkelaars veel belang gehecht aan het creëren van een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface in Linux - een grafische desktopomgeving (KDE). Met de KDE-shell kan iedereen aan een systeem werken zonder de bijzonderheden van de systeemarchitectuur te kennen. Als u in KDE werkt, kunt u eenvoudig programma's op Linux installeren met behulp van de geïmplementeerde interactieve programmabeheertools.

Hoe programma's in Linux te installeren
Hoe programma's in Linux te installeren

instructies:

Stap 1

Start de programmabesturingsmodus op het systeem. Open hiervoor het hoofdmenu van de grafische shell van uw Linux-besturingssysteem. De locatie is vergelijkbaar met de locatie van de bekende "Start"-knop in de Windows-omgeving. Selecteer "Programma's toevoegen of verwijderen" in het menu.

Stap 2

Er verschijnt een venster voor het aanvragen van een beheerderswachtwoord op het scherm. Alle systeemacties in Linux worden uitgevoerd na bevestiging van rootrechten - de hoofdgebruiker in het besturingssysteem. Voer het wachtwoord voor root in het venster in. Klik vervolgens op de knop "Ok".

Stap 3

Het systeem start een applicatie die de installatie en verwijdering van programma's in Linux beheert. Selecteer in het programmavenster in de linker vervolgkeuzelijst de categorie die het te installeren programma kenmerkt. Hieronder vindt u een lijst met een pakket met programma's van deze categorie die kunnen worden geïnstalleerd of al zijn geïnstalleerd in Linux.

Stap 4

Om onnodige informatie uit te filteren, selecteert u de optie "Niet geïnstalleerd" in de rechter vervolgkeuzelijst van het venster. In dit geval zijn alleen componenten die niet zijn geïnstalleerd beschikbaar voor weergave in het venster.

Stap 5

Selecteer met de muis in de linkerlijst de regel met programma's met de vereiste applicatie die beschikbaar is voor installatie. Alle programma's die nodig zijn om de toepassing te laten werken, worden weergegeven in de pakketlijst in de rechterhelft van het venster. Vink de vakjes aan naast elk programma dat u op dit systeem wilt installeren.

Stap 6

Wanneer u de vakjes aanvinkt, zal het besturingssysteem toestemming vragen om alle gerelateerde componenten en afhankelijke programma's voor de geselecteerde toepassing te installeren. Als deze componenten niet ook worden toegevoegd, is een adequate systeemwerking niet mogelijk. Bevestig de installatie van extra pakketten door op de knop "OK" in het aanvraagvenster te klikken.

Stap 7

Nadat u het te installeren programma hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Toepassen" in het controlevenster. Het systeem zal de nodige instellingen maken en het nieuwe programma in Linux installeren.

Aanbevolen: