Hoe Programma's Op Een Laptop Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Programma's Op Een Laptop Te Installeren
Hoe Programma's Op Een Laptop Te Installeren

Video: Hoe Programma's Op Een Laptop Te Installeren

Video: Hoe Programma's Op Een Laptop Te Installeren
Video: Laptop tips - Nieuwe laptop instellen 2024, Mei
Anonim

Het is tegenwoordig moeilijk om zo'n gebruiker te vinden die geen computerprogramma's hoeft te installeren. Ze kunnen van internet worden gedownload of op schijven worden gevonden. Programma's kunnen de vorm hebben van een installatiebestand, ingepakt in een archief of helemaal zonder installatie draaien. Het installeren van een programma op een laptop verschilt niet van een vergelijkbare procedure voor een gewone desktopcomputer.

Hoe programma's op een laptop te installeren
Hoe programma's op een laptop te installeren

instructies:

Stap 1

Om het programma correct te installeren, moet u ervoor zorgen dat er vrije ruimte is op de harde schijf van uw computer. Maar maak je geen zorgen - niet elk programma kan alle vrije ruimte op moderne grote harde schijven opvullen. De configuratie van uw apparaat moet ook voldoen aan de systeemvereisten van het programma. Krachtige grafische editors of videoverwerkingsprogramma's kunnen bijvoorbeeld normaal alleen werken op voldoende krachtige computers.

Stap 2

Als je een programma hebt in de vorm van een installatiebestand, voer het dan uit en volg de instructies van de installatiewizard. De installatiewizard biedt standaard de meest optimale instellingen en u hoeft alleen maar op tijd op de knop "Volgende" te klikken en te wachten tot de installatie is voltooid. Na het voltooien van deze eenvoudige stappen, verschijnt er een snelkoppeling naar het geïnstalleerde programma op uw bureaublad, door erop te dubbelklikken, kunt u het starten.

Stap 3

Het gecomprimeerde installatiebestand moet eerst worden uitgepakt. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het archiefpictogram en selecteer Bestanden uitpakken. Nadat het uitpakken van de bestanden is voltooid, wordt er een map gemaakt waarin u het bestand vindt waarmee u de installatie kunt uitvoeren. Je weet al hoe je dit moet doen.

Stap 4

Als het programma geen installatie vereist, moet de gebruiker de programmamap naar een veilige plaats op de harde schijf kopiëren, waar deze niet per ongeluk kan worden verwijderd. Vervolgens moet u in de map het programmapictogram vinden waarmee het begint. Meestal onderscheiden deze pictogrammen zich van alle andere bestanden in de map. Schakel voor de zekerheid de weergavemodus van de bestanden in de map om. Klik met de rechtermuisknop in een lege ruimte in de map en selecteer het menu-item "Beeld" en vervolgens de opdracht "Tabel". Zoek het bestand dat is geïdentificeerd als "Toepassing". Dit is het vereiste bestand om het programma uit te voeren.

Stap 5

Om het voor u gemakkelijker te maken om het programma te gebruiken, klikt u met de rechtermuisknop op het gevonden pictogram en selecteert u "Verzenden" en vervolgens "Bureaublad (snelkoppeling maken)". Een snelkoppeling of koppeling naar het programmastartbestand wordt op het bureaublad geplaatst. Nu hoef je niet elke keer de programmamap te openen en daarin het gewenste pictogram te zoeken - het is altijd in je zicht.

Aanbevolen: