Hoe Installeer Ik Een Woordenboek In Opera

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Woordenboek In Opera
Hoe Installeer Ik Een Woordenboek In Opera

Video: Hoe Installeer Ik Een Woordenboek In Opera

Video: Hoe Installeer Ik Een Woordenboek In Opera
Video: Woordenboek 2024, Mei
Anonim

Opera kan de spelling controleren terwijl u tekst in een formulier invoert, net zoals Firefox dat doet. Om dit te doen, moet u er een woordenboek in installeren. Het wordt rechtstreeks vanuit de browser gedownload.

Hoe installeer ik een woordenboek in Opera
Hoe installeer ik een woordenboek in Opera

instructies:

Stap 1

Start Opera-browser. Ga naar een site met een tekstinvoerveld met meerdere regels (een enkele regel werkt niet, aangezien de spellingcontrole van Opera is uitgeschakeld).

Stap 2

Verplaats de muispijl naar dit veld en druk op de linkertoets. Er verschijnt een cursor.

Stap 3

Druk op de rechtermuisknop zonder de pijl buiten het veld te laten. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer daarin het laatste item - "Woordenboeken".

Stap 4

Er verschijnt een submenu met een lijst met geïnstalleerde woordenboeken. Naast hen heeft het een item "Woordenboeken toevoegen / verwijderen". Kies het.

Stap 5

Vink in de lijst met woordenboeken de vakjes aan die u wilt toevoegen en schakel ook de vakjes uit die u gaat verwijderen. Zoek desgewenst het woordenboek dat u nodig hebt op de eerste paar letters van de naam met behulp van het invoerveld in de rechterbovenhoek van het venster. Hieronder ziet u de geschatte totale grootte van de woordenboeken die in het systeem zullen blijven na het voltooien van de bewerking om ze te verwijderen en toe te voegen.

Stap 6

Klik volgende . Als u ervoor kiest om nieuwe woordenboeken te installeren, worden deze automatisch gedownload. Dit proces gaat gepaard met de output van informatie over de hoeveelheid ontvangen data.

Stap 7

Nadat het downloaden is voltooid, vinkt u het vakje "Ik ga akkoord met de voorwaarden van de licentieovereenkomst" aan en klikt u nogmaals op de knop "Volgende". Als er meer dan één woordenboek is gedownload, moet u mogelijk de voorwaarden van verschillende licentieovereenkomsten een voor een accepteren.

Stap 8

Kies welke van de woordenboeken u standaard wilt gebruiken en klik vervolgens op de knop "Ok".

Stap 9

Om in de toekomst snel tussen woordenboeken te kunnen wisselen, gebruikt u het submenu dat wordt opgeroepen wanneer u het contextmenu-item "Woordenboeken" selecteert. Als dezelfde tekst woorden in verschillende talen bevat, controleer deze dan eerst met het ene woordenboek en daarna met het andere. Opera heeft niet de functie om dezelfde tekst met meerdere woordenboeken tegelijk te controleren (zoals in OpenOffice.org).

Aanbevolen: