Een Elektronisch Woordenboek Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Elektronisch Woordenboek Kiezen
Een Elektronisch Woordenboek Kiezen

Video: Een Elektronisch Woordenboek Kiezen

Video: Een Elektronisch Woordenboek Kiezen
Video: Nieuwste Van Dale woordenboek 2024, Mei
Anonim

Een elektronisch woordenboek is een draagbaar apparaat met een specifieke reeks woorden en hun betekenis opgeslagen in het geheugen. Het zoeken in de catalogus wordt uitgevoerd door tekst in te voeren met het toetsenbord van het apparaat. Een elektronisch woordenboek kan niet alleen een lijst met woordenboekitems bevatten, maar ook een trainingsprogramma en een fonetische basis in zijn functionaliteit hebben.

Een elektronisch woordenboek kiezen
Een elektronisch woordenboek kiezen

De kwaliteit van woordenboekitems controleren

Er is een groot aantal elektronische woordenboeken op de markt die niet van voldoende kwaliteit zijn en hun primaire functie niet vervullen. Woordenboekvermeldingen in dergelijke apparaten worden gegeven met een groot aantal onnauwkeurigheden, wat problemen kan veroorzaken bij de implementatie van communicatie. Daarom is het belangrijk om voor aankoop de functionele vulling te controleren.

Breng voor aankoop een gedrukte versie van een populair woordenboek mee. Dus als u op zoek bent naar een elektronisch Engels-Russisch woordenboek, dan zijn de eentalige gedrukte edities van Collins, de Oxford Russian Dictionary, het woordenboek van V. K. Müller of Y. D. Apresyan zeer geschikt. Neem elk woord dat je niet kent en vergelijk de betekenis ervan in een papieren woordenboek met de betekenis in een elektronisch apparaat. Als u de aanwezigheid van een duidelijk belachelijke vertaling opmerkt, is een ander model de moeite van het onderzoeken waard.

Extra functies

Nadat u de kwaliteit van de vertaling hebt bepaald, moet u het apparaat zorgvuldig bestuderen. Het apparaat moet licht genoeg zijn en gemakkelijk in het gebruik. Het is wenselijk dat het apparaat een duidelijk display heeft, dat onder alle lichtomstandigheden de nodige informatie levert.

Als je net begint met het leren van een taal, kan het handig zijn om een fonetische module te hebben waarmee je naar de juiste uitspraak van een onbekend woord kunt luisteren. Een zeker pluspunt voor taalleerders is ook de aanwezigheid van een microfoon en een leersysteem. Met zo'n apparaat kunt u de uitspraak van afzonderlijke woorden en zinsdelen oefenen.

De aanwezigheid van een spraakherkenningsmodule helpt bij het vertalen. Voordat u tot aankoop overgaat, moet u het volume van de bestaande luidsprekers testen en de mogelijkheid van een extra hoofdtelefoonaansluiting verduidelijken. Een goede aanvulling op de standaardfunctionaliteit is de aanwezigheid van games die u bovendien helpen enkele woorden te onthouden.

Een andere belangrijke parameter van een elektronische vertaler is het soort voedsel dat hij gebruikt. Sommige apparaten gebruiken bijvoorbeeld AA AA- of AAA-pinkbatterijen. Duurdere apparaten kunnen worden uitgerust met een lithiumbatterij, die een lange levensduur heeft en vele malen kan worden opgeladen.

Een goed pluspunt is de mogelijkheid om extra eigen woordenboeken op de vertaler te installeren via een flashkaart of computer. Een grote hoeveelheid geheugen voor een elektronisch woordenboek is echter geen belangrijk kenmerk.

Aanbevolen: